Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Kil

Man påkörd på 61:an – avled

Foto: David Hårseth

En allvarlig trafikolycka inträffade vid 21.30 på lördagskvällen mellan Kil och Fagerås. En man i 50-årsåldern blev påkörd när han gick längs med 61:an och avled på platsen av sina skador.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Enligt uppgifter till polisen befann sig den 48-åriga mannen av någon anledning vid riksväg 61, i höjd med Norsälven, när han blev påkörd.

– Det var en man och en dotter i bilen som körde på en person där. Det ser inte så bra ut, sa Björn Johansson, räddningschef i beredskap, kort efter att larmet kommit som även vittnade om ett besvärligt vägunderlag på platsen med mycket regn och mörker.

Två ambulanser, polis och räddningstjänst larmades till platsen. Mannens liv gick inte att rädda utan han avled på platsen och fördes till Centralsjukhuset i Karlstad.

Snart kunde polisen lokalisera en parkerad lastbil cirka 500 meter från olycksplatsen och började undersöka om fordonet tillhörde den ihjälkörde mannen, vilket stämde.

Identiteten på mannen kunde däremot inte bekräftas förrän på söndagsförmiddagen, då det fastslogs att han kom från Litauen. Transportföretaget i hans hemland kontaktades för att underrättas om dödsolyckan.

En förundersökning om vållande till annans död genom trafikolycka inleddes även i samband med påkörningen.

– Det är den rubriceringen just nu i alla fall, sedan får vi se. Vi har varit på plats nu och hört en del vittnen. Själva händelsen vet jag inte om vittnena har sett men man har iakttagit den här mannen, säger Johanna Sachs vid Krimjouren i Karlstad.

Personerna som satt i den bil som var inblandad i dödsolyckan klarade sig utan fysiska skador.

Rätta oss
1 / 1

Mannen avled efter olyckan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Man påkörd på 61:an – avled

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!