Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Kil

Kil hela veckan - större än någonsin

Foto: Carl-Oscar Lysander

Kil hela veckan arrangeras för 45 gången. Men det här året har kommunen tagit över och nu blir veckan större än någonsin.

– Vi räknar med över 10 000 besökare, säger samordnaren Malin Lövendal.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mycket kommer att vara sig likt på Kil hela veckan där föreningarna i kommunen är den ryggrad som gör veckan genomförbar. Med kommunen som en större aktör i veckan har större möjligheter öppnat upp sig.

– Vi har satsat lite mer kan man säga. Pop och rock tyckte vi föll väl ut förra året och därför har vi satsat lite mer på det och bland annat så kommer Timo Räisänen att spela, säger Malin Lövendal.

Veckans stora händelse är Diggiloo som på fredagen flyttar in på Sannerudsvallen. Och blir ett av Kil kommuns största arrangemang någonsin. Krall Entertainment och Dennis Johansson Hall ligger bakom initiativet att ta Diggiloo till Kil.

– Kommunen var väldigt positiva från början, det är en väldigt populär turné och när jag såg det i Kristinehamn förra året tänkte jag att detta hade varit något att arrangera i Kil.

Dennis Johansson Hall får inte avslöja några exakta siffror på antal sålda biljetter. Men kan redan nu avslöja att över 3500 biljetter är sålda till evenemanget.

– Det blir det största publikevenemanget i Kil någonsin, säger han.

Kommunen har sedan ett par år tillbaka skaffat sig kulturella mål. När Patrik Karlsson, kulturchef tillträdde hade målen precis blivit satta.

– Till 2018 vill vi att Kils kommuns nämns som en av de främsta kommunerna när det gäller kultur i Värmland. Värmland är ett ganska kulturrikt landskap, mer än många andra. Förhoppningsvis kan målet innebära att vi tar oss framåt och blir bättre, säger han.

Samtidigt vill Patrik Karlsson betona att det viktigaste inte är hur andra uppfattar kommunen.

– Vi vill att befolkningen ska känna att det händer något i Kil och att det finns något till alla här, säger Patrik Karlsson.

En annan programpunkt som kommer att finnas under veckan är träffa en kommunpolitiker. Där kommunens politiker och partier har fått olika dagar.

– De kommer att gå runt och mingla och vara tillgängliga för att svara på frågor och diskutera med invånarna, säger Malin Lövendal.

Rätta oss
1 / 1

Här på Gröna Torget i Kil kommer många föreningar att visa upp sig under veckan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Kil hela veckan - större än någonsin

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!