Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Kil

Lastbilschauffören ännu inte misstänkt för brott

Foto: Helena Dahlgren

Läget för de två tonåringarna som på tisdagskvällen skadades svårt i en trafikolycka var på onsdagen fortfarande allvarligt.

Lastbilschauffören som körde på epa-traktorn har uppgett att bilen dök upp plötsligt, och att den stod stilla på vägbanan.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var vid 18-tiden på tisdagen som olyckan på riksväg 61 utanför Kil inträffade. En långtradare körde rakt in i bakändan på en epa-traktor och de två tonåringarna som färdades i traktorn skadades svårt.

Den ene vårdades på onsdagsmorgonen på Centralsjukhusets intensivvårdsavdelning med bröstkorgsskador och fraktur, enligt en kommuniké från sjukhuset.

Den andre pojken fördes under tisdagskvällen till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård. Enligt en kommuniké på onsdagen var hans tillstånd på morgonen mycket allvarligt men stabilt.

Föraren i långtradaren, en man född 1942 och hemmahörande utanför Värmland, chockades svårt men skadades inte fysiskt. Han förhördes av polisen på plats efter olyckan.

– Han berättar att rätt som det var så upptäckte han att den här bilen stod på vägen så att han fick tvärbromsa. Det gick väldigt snabbt, säger Monica Widström, förundersökningsledare i polisområde syd.

– Varför den stod där kan bara pojkarna själva berätta, men det får bli i ett senare skede. Om den var parkerad där eller om de hade fått stopp.

Pojkarna har ännu inte förhörts och kunnat berätta sin version av händelsen. När förhör med dem kan göras är ännu oklart, med tanke på deras tillstånd.

– Vi får avvakta de skadade och se vad som händer längre fram, men det är inget vi kan göra för dagen.

Epa-traktorn kommer att genomgå en teknisk undersökning.

Lastbilschauffören är inte delgiven någon misstanke om brott, men om det skulle bli en brottsrubricering handlar det sannolikt om vårdslöshet i trafik.

En av de skadade pojkarna har tidigare gått på Sannerudsskolan i Kil. På onsdagen fanns elevhälsopersonal och annan personal tidigt på plats på skolan för att stötta de elever som eventuellt skulle ha frågor eller funderingar kring olyckan.

– Vi visste inte riktigt hur eleverna skulle reagera på det här, så det var för att vara på den säkra sidan, säger skolans rektor Torbjörn Magnusson.

– Det är en del elever som har pratat med elevhälsan, men annars har det varit lugnt.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Lastbilschauffören ännu inte misstänkt för brott

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!