Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Karlstad

Väntar på att HA ska hämta ägodelar

Foto: Anders Hanson

Det finns fortfarande möbler och andra tillhörigheter från Hells Angels kvar på HA-gården i Hertzöga, trots att föreningen flyttade därifrån för några månader sedan.

Nu har de fram till slutet av augusti på sig att hämta sakerna. Därefter ska kommunen fatta beslut om vad fastigheten ska användas till.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– När vi inventerade gården hittade vi inventarier som lämnats kvar. Eftersom vi vill göra allt på rätt sätt fick vi klart för oss att vi måste erbjuda den tidigare hyresgästen att komma och hämta sakerna. Så det har vi gjort, via vårt juridiska ombud till deras. De har fått tre månader på sig och tiden går ut i slutet av september. Före det kommer ingenting att göras på gården, säger Per-Anders Bergman, tillförordnad teknik- och fastighetsdirektör på Karlstads kommun.

Det var i våras som Högsta domstolen beslutade att inte pröva överklagan från Solstadens motorsport, och därmed fastställdes Hovrättens dom om försäkringstvisten om gården. Där kom rätten fram till att då föreningen inte lyckats få gården försäkrad, hade fastighetsägaren Karlstads kommun rätt att vräka klubben från gården. För några månader sedan lämnade klubben gården, men fortfarande finns alltså ett antal inventarier kvar.

– Sedan behöver vi sätta oss i kommunen och se vad gården kan användas till, om det finns några förvaltningar som har användning för den och vad för ombyggnationer som eventuellt krävs. Det finns exempelvis en verkstad där och vi får se om det finns någon verksamhet i kommunen som skulle ha behov av en sådan lokal, säger Per-Anders Bergman som påpekar att många hört av sig och är intresserade av att hyra fastigheten.

– Det finns ett stort intresse och det är alla möjliga. Enskilda som vill använda den som replokaler för band till exempel.

Rätta oss
1 / 1

Det finns fortfarande möbler och andra tillhörigheter från Hells Angels kvar på HA-gården i Hertzöga.

Aktuell artikel (1 av 8)
Väntar på att HA ska hämta ägodelar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!