Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Karlstad

Tillfällig öppning för motionscentralen

Foto: Håkan Strandman

Motionscentralen på Skutberget öppnar igen. Om än tillfälligt.

– Vi försöker hålla den öppen under tiden som planprocessen pågår, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör i Karlstads kommun.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sagan om motionscentralens vara eller icke vara fick under måndagen ännu ett nytt kapitel. I ett pressmeddelande aviserade kommunen något oväntat att centralen som stängdes vid årsskiftet skulle öppnas igen.

Detta med hjälp av personal som är anställda på olika former av arbetsmarknadsåtgärder inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

– Även om vi fått stänga motionscentralen för att kultur- och fritid inte har pengar att driva den vidare, så har kommunen en kostnad för byggnaden. Vi måste hålla den i ett visst skick. Det vi gör nu är helt enkelt att vi kommer att komplettera med personal, det innebär vissa merkostnader, men inga större summor, säger Ulf Nyqvist, som konstaterar att det inte kommer behövs några investeringar i lokalen för att öppna på nytt.

– I nuläget gör vi inga sådana nej.

Alla detaljer inför nyöppningen är inte klara, men kommunen räknar med att kunna slå upp portarna i mitten av juli.

– Tanken är att vi ska försöka ha ungefär samma öppettider som vi haft tidigare, men det kanske kan bli svårt att lösa helgerna. Det är sådant vi får titta på. Sedan kommer vi väl att köra ett halvår i taget ungefär, säger Ulf Nyqvist.

Är det på grund av de folkliga protesterna som ni öppnar på nytt?

– Ja, alltså, vi försöker hålla öppet de verksamheter som vi har, och när vi nu ändå har en kostnad för den här byggnaden och det finns ett önskemål om att hålla öppet så försöker vi hitta en sådan lösning.

Den grupp som under hela våren har stridit för att motionscentralen ska kunna leva kvar andas nu morgonluft. Kommunens svängning i frågan ser man positivt på.

– Det gör vi. Det har ju inte känts bra att kommunen låter en sådan här anläggning i ett så attraktivt läge stå tom. Det känns ju väldigt märkligt, säger Thomas Martinsson, ordförande i föreningen Skutbergets vänner.

Men frågetecken finns.

– Om detta ska drivas som en arbetsmarknadsåtgärd så blir det kanske inte de öppethållanden som man behöver. Men vi från föreningen har gått in och sagt att vi vill ha en dialog med kommunen där vi kan fylla upp med ideella krafter och vi kan också tänka oss att ta över driften. Vi hoppas att kommunen hör av sig till oss så att vi kan lösa detta tillsammans för det här är ju en process som kommer att pågå i många år.

Rätta oss
1 / 1

Snart öppnar motionscentralen på Skutberget igen. Efter många och långa protester.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tillfällig öppning för motionscentralen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!