Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Karlstad

Succé för insamlingsdagen

Foto: Sophia Jiglind

Utanför Fritidsbanken på Kronoparken lämpades kärror fulla med sportprylar från föreningar och privatpersoner av under söndagen. Det hade blivit dags för årets "Ge bort till sport"-dag.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Insamlingen anordnades på 57 orter runt om i hela landet och är en nationell dag där sportgrejor som inte längre används eller behövs skänks till Fritidsbanken. Där kan sedan utövare i alla åldrar låna grejorna helt gratis.

Initiativet togs av programledaren Ida Björnstad på TV4 2015. Under söndagen livesände kanalen från insamlingarna vid Hagaparken i Stockholm och även vid Kronoparken där Björn A Ling och Johan Östling var programledare. Succén lät inte vänta på sig.

– För en stund sedan hade vi fått in 200 kilo och det ser ut att vara ännu mer. Det är riktigt roligt. Flera föreningar har gjort egna insamlingar under veckan och kommer sedan hit med alla sina saker, säger platschefen Anders Olsson när VF hälsade på vid 11-tiden medan han tittade ut över den ständigt ökande högen med sportprylar som samlades under det tält som tillfälligt stod utanför lokalen. I högen trängdes allt från boxningssäckar och fiskespön till golfklubbor och snowboards.

Lite längre ned hade Färjestadsspelarna Johan Ryno och Alexander Johansson placerat ut två mål där de lirade landhockey tillsammans med barnen som bodde i området.

– Flera av dem hade aldrig hållit i en klubba innan de kom hit i dag, men de är ju jätteduktiga, säger Linda Andersson på Färjestads BK som bevittnade matcherna.

Föreningens dam- och herrlag hade även de samlat ihop flera kilo med utrustning i alla dess former och färger.

– De skrapade sina förråd. Vi ställde även en kärra utanför hallen så juniorlagen kunde lägga dit sina bidrag innan vi körde hit allting i dag. Det är bland annat 30 par handskar, två hela målvaktsutrustningar och 25 par skridskor.

Och Sven-Erik Persson som var med och startade upp Fritidsbanken i Deje för fem år sedan var helnöjd med dagen.

– Jag har aldrig haft ett jobb där alla är så positiva. Alla blir så själaglada av det här och det var drömmen vi hade från början med det här konceptet. Tack vare detta kan alla skolelever vara med på olika aktiviteter för det är bara att låna här. Förr kanske de var tvungna att stanna hemma i stället.

Rätta oss
1 / 1

Platsansvarig Anders Olsson och Sven-Erik Persson hade vid 11-tiden redan fått in över 200 kilo sportprylar.

Aktuell artikel (1 av 8)
Succé för insamlingsdagen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!