Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 oktober - vecka 42
Karlstad

Studenternas nya kårhus invigt

Foto: Joakim Strand

Karlstads studenter har saknat ett kårhus sedan Klaraborgs Herrgård stängdes 2006. Tisdagen den 17 oktober är väntan över.

– Om vi avslutade ett kapitel 2006 så startar vi ett nytt 2017, säger projektledaren Frida Burström.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På torsdagseftermiddagen var det smygpremiär för studenternas nya kårhus, lämpligt nog i Studenternas hus. Att den nya samlingslokalen skulle ligga på gångavstånd från universitet var ett av kriterierna som Frida Burström plitade ner när hon 2014 började jobba heltid med projektet.

– Det var då studentkåren bildade ett aktiebolag, säger hon.

Efter att bland annat ha varit på studiebesök i Örebro så fastnade hon, och övriga projektmedlemmar, för en lokal i bottenplan på Studenternas hus.

– Det blev lika fint, om inte ännu finare än jag föreställt mig, säger hon och tittar runt i lokalen där inbjudna studenter och samarbetspartners minglar runt.

Lokalen rymmer 270 gäster när det är pubkväll.

– Vid sittningar får vi plats med 150 sittande gäster, säger Burström.

Kårhuset är öppet tisdagar till lördagar. På dagtid är det ett café och kvällstid en pub.

– Tanken är kårhuset ska bli en samlingsplats där man ska kunna ta en kaffe efter föreläsningarna, säger Burström som även puffar för att det kommer att bli företagsevent där studenterna kan få stifta bekantskap med framtida tänkbara arbetsgivare.

Med tanke på att universitetet har 16 000 inskrivna studenter blir det trångt om alla bestämmer sig för att besöka kårhuset samtidigt.

– Jag hoppas att lokalen blir för liten. Då finns det ett intresse från studenterna. Det finns tankar på något större, men vi kan inte slå på stort från början, säger Frida Burström.

Kårhuset öppnar officiellt på tisdag.

Rätta oss
1 / 1

Frida Burström, projektledare för kårhuset, kunde glatt konstatera att Karlstads studenter nu har ett kårhus igen efter elva års väntan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Studenternas nya kårhus invigt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!