Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 april - vecka 17
Karlstad

Stort strömavbrott i Karlstad

Foto: Erik Dahlén

Strax efter klockan 22.00 på måndagskvällen hördes en explosion i de västra delarna av Karlstad. Sedan blev det mörkt. Det var en strömtransformator i ställverket på Körkarlsvägen som exploderade.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi hade en brand i ställverket. Det var lite komplicerat att släcka, vi behövde vänta på att de skulle stänga av strömmen i ställverket, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.

En mängd läsare hörde av sig via nwt:s facebook-sida och meddelade att de var strömlösa och vilka som hade ström.

Snart fanns en bild av att det var de västra delarna av Karlstad som var utan ström.

Karlstads El och stadsnät meddelade att det varit en kortslutning i en större brytare, vilket orsakat en brand i den västra mottagningsstationen.

– Arbetet med att lösa felet pågår för fullt. Just nu finns ingen prognos över hur lång tid felavhjälpningen kommer att ta, men vi återkommer så fort vi vet mer, sa Lars Elfstrand, elnätschef vid Karlstad El & stadsnät, strax efter midnatt.

Det är oklart hur många abonnenter som drabbades av avbrottet.

Klockan 00.58 kom strömmen tillbaka.

Enligt Karlstads El- och Stadsnät kan det under morgonen vara fortsatta problem med stadsnätsanslutning men man räknar med att de allra flesta anslutningar bör komma igång under natten/under morgonen.

Utöver de områden som berördes av strömavbrottet finns det även vissa områden som enbart berörs av driftavbrott på stadsnätet. De områden där stadsnätet låg nere under måndagskvällen- och natten var Våxnäs, Gräsdalen, Hagalund, Henstad, Hultsberg, Bomstad, Bellevue, Romstad, Fredricelund, Zakrisdalsudden, Sommarro, Kasernhöjden, Strand och Klara.

Den som inte kommer igång med sin anslutning inom ett par timmar rekommenderas att starta om utrustningen så att den får ny kontakt med nätet.

Rätta oss
1 / 1

Räddningstjänsten och polis fanns på plats vid ställverket.

Aktuell artikel (1 av 8)
Stort strömavbrott i Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!