Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Karlstad

Stort intresse för träprodukter

Det stora intresset för trä gör att Moelven Wood ökar sin investeringstakt för att snabbt kunna möta den snabbt växande efterfrågan på träbaserat byggmaterial.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Moelven Woods VD Mikael Axelsson, säger i en kommentar att det finns en särskilt stor efterfrågan på nya, moderna och lättanvända lösningar och produkter.

De största investeringarna görs på Moelven Vänerply AB i Otterbäcken, men även andra av företagets anläggningar drar nytta av efterfrågan av träprodukter. Vid Moelven Wood Interiör AB i Säffle, pågår investeringar för att utökar kapaciteten och förfina tekniken för ytbehandling av företagets invändiga panel och vid Moelven List AB i Lovene där man utökar effektiviteten för ytbehandling av listverk.

– Vi förvärvade fabriken i Otterbäcken 2011 och Moelven Vänerply är nu Skandinaviens enda tillverkare av plywood. När vi köpte fabriken var den i ganska dåligt skick med maskiner som i stort sett var från början av 70-talet. Vi har därför investerat omkring 100 miljoner kronor i en modernisering av produktionen, säger Mikael Axelsson i ett pressmeddelande.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Stort intresse för träprodukter

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!