Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Karlstad

Stina Höök: ”Det känns som vi jobbar i medvind just nu”

Det har gått knackigt för Moderaterna i största allmänhet den senaste tiden.

Men faktum är att i Värmland upplever partiet en uppåtgående trend.

– Det känns som vi jobbar i medvind just nu, säger Stina Höök, ordförande för Moderaterna i Värmland.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Stina Höök tror precis som partikollegorna Christian Holm Barenfeldt och Pål Jonsson att en stor anledning till de kraftigt nedåtgående opinionssiffrorna för Moderaterna ligger till en grund i de närmanden till SD som många uppfattat att partiet har gjort.

– Men jag tror samtidigt att åsikterna skiljer sig väldigt mycket åt inom partiet. Det finns både de som vill diskutera med SD och de som absolut inte vill göra det, säger Stina Höök som hädanefter vill släppa diskussionerna om spelteorier och i större utsträckning diskutera partiets politik.

– Jag har varit inom Moderaterna i 30 år och jag vet att de där mätningarna kan vända väldigt snabbt. Även fast det givetvis krävs att vi jobbar hårt, säger hon innan hon tillägger:

– Men ända sedan valet har det i stort sett bara varit prat om spelteorier, och det gäller alla partier. Vi behöver fokusera mer på vad det är vi vill åstadkomma och det gäller både på riksnivå och i Värmland, säger hon.

Just i länet upplever ändå ordförandet att kräftgången inte varit lika påtaglig – snarare tvärtom.

– Det känns som vi jobbar i medvind just nu, och så har det sett ut sedan förslaget om folkomröstningen om storregioner i höstas.

– Vi ska vinna valet här i Värmland och jobbar väldigt hårt för det. Vi har bland annat varit ute för att träffa många värmlänningar som på olika sätt känt sig kränkta av våra myndigheter. Vi har fått bra respons för vårt arbete.

• Hur kommer det sig att det skiljer sig så pass mycket i landet och i Värmland?

– Jag tror att det blir allt mer vanligt. Förr var folk i större utsträckning inriktade mot ett parti och röstade på dessa i alla olika val. Nu är man mer benägen att rösta olika vad gäller det regionala valet och riksdags­valet, säger hon.

I mitten av oktober presenterade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra fem nya reformgrupper. Stina Höök deltar i den grupp som bland annat arbetar för en trygg gemensam välfärd med nolltolerans mot dåliga skolor. Det är frågor som lär diskuteras under Sverigemötet till helgen.

– Det är bra att vi får samlas så många moderater här i Karlstad nu när det varit lite turbulens och så. Dels för att själv få föra fram vad man tycker och tänker men också genom att höra andras idéer, säger hon.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Stina Höök: ”Det känns som vi jobbar i medvind just nu”

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!