Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 24 november - vecka 47
Karlstad

Stefan Westling försvann spårlöst från Facebook

Foto: Helena Dahlgren

Facebook har blivit en stor del av de flestas liv – på gott och ont.

Stefan Westling, kulturkonsulent på Region Värmland, använder det sociala mediet dagligen i sitt arbete. Men nu är hans profil spårlöst borta.

– Oerhört frustrerande! menar han.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var i måndags som en bekant hörde av sig till Stefan och undrade varför han inte fanns på Facebook. Efter en koll blev han själv minst lika förbryllad. Allt var borta. Sidan, bilder, kontakter, meddelanden - rubb och stubb.

– Jag trodde ändå det skulle lösa sig, för man kunde beställa en säkerhetskod för att verifiera kontot. Men koden funkade inte. Jag har gjort om momenten 10-15 gånger, med samma resultat.

Westling var tidig på Facebook – han gick med redan 2005 när han jobbade som intendent på Kristinehamns konstmuseum – och med åren har det utvecklats till ett oumbärligt arbetsredskap. Där administrerar han grupper, marknadsför kulturevenemang och håller diskussioner i gång.

– Det är först när det inte funkar som man inser hur låst man blir. Allra mest frustrerande är att det inte går att nå Facebook, alltså att få prata med en människa. Det går verkligen inte! Det är ett av världens största företag, de tjänar miljarder på sina användare – och är helt okontaktbara. Bedrövligt!

Att skapa en helt ny profil är heller inte särskilt lyckat, menar han, eftersom man inte får koppla en ny profil till den epostadress man använt tidigare. Och den eposten använder han i alla andra sammanhang.

– Det kan låta löjligt, men det här är faktiskt ett stort problem. Om nån har nåt tips får de gärna höra av sig på stefan.westling@regionvarmland.se

Rätta oss
1 / 1

Vad gör man när Facebook har raderat en ur rullorna? Den frågan tampas just nu Stefan Westling på Region Värmland med.

Aktuell artikel (1 av 8)
Stefan Westling försvann spårlöst från Facebook

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!