Fredag, 22 september - vecka 38
Karlstad

Sonen sjunger på Sven-Erik Magnussons begravning

Foto: HP Skoglund

Imorgon begravs Sven-Erik Magnusson i Domkyrkan i Karlstad. Sven-Ingvars kommer att uppträda i kyrkan tillsammans med Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson.

X
Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter flera års kamp mot cancern avled den värmländske musiklegendaren Sven-Erik Magnusson den 22 mars i år. Sedan dess har sorgen manifesterats på en rad olika sätt i Värmland.

– Vi har tidigare arrangerat två minnesstunder för allmänheten i Domkyrkan. Över två tusen fans dök upp och visade sitt deltagande, säger Micael Stenkvist från Widéns begravningsbyrå.

Morgondagens begravning i Domkyrkan i Karlstad har en mer privat karaktär. Tre hundra personer har anmält att de kommer att närvara i kyrkan och gästerna består främst av familj, släkt, kollegor och vänner.

– Det kommer att bli mycket musik, det faller sig så klart naturligt vid en sådan här begravning, säger Micael Stenkvist.

Bland annat så kommer Rigmor Gustafsson att framföra Värmlandsvisan och det kommer att bjudas på en inspelad version där Sven-Erik Magnusson själv sjunger Anita.

– Sven-Ingvars kommer att spela Så många mil, så många år i kyrkan tillsammans med Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson som kommer att sjunga.

Micael Stenkvist har arbetat hårt med förberedelserna.

– När det är en sådan här stor begravning så är det många detaljer som ska stämma. Det här är en man som har engagerat så många människor.

Begravningsceremonin avslutas med att några av Sven-Erik Magnussons vänner och anhöriga bär ut kistan till tonerna av Solen färgar juninatten.

– Biskop Esbjörn Hagberg ska hålla i gudstjänsten. Det var ett önskemål från familjen då han hade varit i kontakt med familjen tidigare.

Rätta oss
1 / 1

På minnesgudstjänsten tidigare i april kom mängder med fans och vänner för att hedra Sven-Erik Magnusson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Sonen sjunger på Sven-Erik Magnussons begravning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!