Torsdag, 21 september - vecka 38
Karlstad

Sång och musik när Sven-Erik Magnusson begravdes

Foto: Helena Dahlgren

Musiken var hans liv och musiken präglade även Sven-Erik Magnussons begravning i Domkyrkan på torsdagen. Domkyrkan fylldes snabbt med begravningsgäster och utanför efter gatorna hedrade människor Sven-Erik på hans sista färd.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På torsdagen begravdes Sven-Erik Magnusson och 300 personer som föranmält att de skulle delta var där för att ta ett sista avsked. Gästerna bestod främst av familj, släkt, kollegor och vänner. Utanför kyrkan kantades gatorna av människor som kommit för att visa sin sorg och delaktighet.

Begravningsgudstjänsten gick hand i hand med det liv Sven-Erik Magnusson levde musiken och kärleken till Värmland och familjen. Begravningen inleddes med Dan Hylanders visa Så många mil, så många år, som framfördes av medlemmar ur Sven-Ingvars och sonen Oscar Magnusson sjöng vackert med ord som kändes i hjärtat.

Framför bandet låg en gitarr insvept i blommor och alla kände nog att gitarren symboliserade Sven-Eriks delaktighet i framträdandet.

Biskop emeritus Esbjörn Hagberg var officiant under begravningen och församlingsherde Maria Olofsdotter Bråkenhielm läste böner och bibeltexter.

Esbjörn Hagberg höll ett vackert grifte­tal om Sven-Erik Magnussons liv och om Sven-Eriks två hem, ett med musik och ett med familjen.

– Ibland blir det små tecken som berör och vi är många som minns Sven-Erik. När flaggorna vajade på halvstång den 22 mars så var det många av oss som fick höra små berättelser om personen Sven-Erik. Sven-Erik var en person som berörde och är en symbol för Värmland, sa Esbjörn Hagberg.

Efter griftetalet strömmade Sven-Erik Magnussons röst ut i Domkyrkan i en inspelning av låten Anita, en dikt av Gustaf Fröding.

Rigmor Gustafsson avslutade begravningsgudstjänsten med Värmlandsvisan. Därefter bar Sven-Ingvars medlemmar och Oscar Magnusson ut kistan till begravningsbilen och Sven-Erik Magnussons sista färd.

Rätta oss
1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

Aktuell artikel (1 av 8)
Sång och musik när Sven-Erik Magnusson begravdes

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!