Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Karlstad

Samlingspunkt för Näringslivet

Foto: Lena Fosselius-Peterson

På torsdag är det dags för höstens Företagssalong, en mässa som lockar företagare och besökare inte bara från Värmland utan från andra län och utanför Sveriges gränser.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– I år kommer en av programpunkterna att vara korandet av Sveriges första nationella byfåne. Det är väldigt populärt i Finland att utse en byfåne och det är i positiv bemärkelse. Utmärkelsen sker före det officiella öppnandet och det är Bengt Gustavsson som har den programpunkten och det är en finländare som delar ut priset. Så nu är Företagssalongen på väg att bli internationell också, säger Jacob Lund, Företagssalongen och Närverket.

Det är ett digert föreläsningsprogram som besökarna kan ta del av under dagen på Stadshotellet Elite där Företagssalongen äger rum. 24 föreläsningar med ett blandat utbud och 79 företag presenterar sig. Ett av företagen som är med för första gången är Specialresor och vd Louisa Fryklind menar att det är ett väldigt bra tillfälle att göra resebolaget mer känt för alla.

– Visst känner många till oss och våra specialresor till Toscana till exempel. Vi arbetar över hela Sverige och nu känner vi oss redo för att kunna ta emot fler kunder och visa att vi finns för värmlänningarna. Vi är inget charterbolag utan erbjuder kundresor för företag eller om du är ett sällskap som vill ha en speciell resa, berättar Louisa Fryklind, vd Specialresor.

Specialresor är inte det enda företaget som är med på Företagssalongen för första gången, årets mässa har lockat till sig 17 nya utställare.

Ett företag som varit med sen starten av Företagssalongen är More Flo som tidigare var Affärs IT. More Flo:s vd, Håkan Höijer, föreläser under punkten "Driver du butik eller restaurang".

– Vi arbetar med betallösningar för företagen och vi strävar efter att ligga i framkant med speciella lösningar för såväl företag som privatpersoner. Kontanter kommer vi inte att använda som betalningsmedel i framtiden. Nu arbetar vi med att sprida att vi bytt företagsnamn till More Flo. I mitt föredrag kommer jag prata om hur du som ny företagare ska ta betalt av dina kunder på bästa sett, Håkan Höijer, vd More Flo.

När Jacob Lund startade Företagssalongen var det för att det saknades en företagsdag i Värmland, där företag kunde mötas och knyta kontakter.

– Den här dagen gör vi tillsammans. Kravet är att du som är utställare är yrkesverksam. Men alla är välkomna att besöka Företagssalongen och det är gratis, säger Jacob Lund.

Rätta oss
1 / 1

Anna Hedberg, Jacob Lund, Louisa Fryklind, Caroline Åhs och Håkan Höijer ser alla fram mot Företagssalongen på torsdag.

Aktuell artikel (1 av 8)
Samlingspunkt för Näringslivet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!