Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Karlstad

Prideattack utreds som hatbrott

(UPPDATERAD) Polisen söker vittnen efter attacken mot en deltagare i Prideparaden i lördags.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I ett pressmeddelande skriver man:

"Under lördagseftermiddagen den 9:e september arrangerade Värmland Pride en parad genom Karlstad. Vid ca 15:00 tiden eller något senare när man passerat Gubbholmen så blev en person i paraden attackerad av en eller flera personer. Den angripne gick långt fram i tåget och hade även en megafon med sig. Gärningen är rubricerad som ofredande mot man under 18 år samt försök till misshandel. Den eller de attackerande personerna har också setts i samband med en banderoll med texten "Värna om kärnfamiljen"

Polisen utgår ifrån att många inte bara sett händelsen utan också fotograferat eller filmat den. Vi vill komma i kontakt med personer som sett händelsen eller har tillgång till foto eller film från händelsen. Iakttagelser och dokumentation i form av foto eller film kan innebära att polisen kan få möjlighet att lagföra brotten"

Händelsen utreds av polisen som ett hatbrott.

– Det är uttalanden som sagts på platsen riktade mot sexuell läggning som gör att vi markerat det hela som misstänkt hatbrott, säger Christoffer Rosenhall, förundersökningsledare, som har gott hopp om att gärningsmännen ska kunna identifieras.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Prideattack utreds som hatbrott

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!