Söndag, 24 september - vecka 38
Karlstad

Ny matmässa i Saluhallen i Karlstad

Foto: Peter Bäcker

Saluhallen i Karlstad går åt rätt håll efter ett slitsamt halvår i Valvet. Nu lanserar de även en helt ny matmässa med sina lokala leverantörer.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter ett par tunga månader sedan starten i augusti har Saluhallen i Karlstad börjat bära frukt. Den stora mängden besökare lyser fortfarande med sin frånvaro från måndag till onsdag, men resterande dagar är det för närvarande fullt av nyfikna personer med det gemensamma intresset för mat.

– Det följer numera en naturlig kurva, under fredagen och lördagen är det väldigt mycket folk som både handlar, äter och dricker här. Det är väldigt roligt och trevligt, säger biträdande platschefen Emil Arnell.

Bageri Valvet som gick i konkurs för ett par veckor sedan har ersatts av Konsum Värmlands egna varor tills vidare.

– Vi har nybakat och färskt bröd varje dag med lite lägre prisklass och ett större utbud, så för våra kunder har det blivit positivt tycker jag. Även om det såklart är väldigt tråkigt när någon måste lämna och det blir en tom yta. Men det är ju så i gallerior tyvärr. Vissa lämnar och vissa kommer.

Som ett led att fortsatt uppmärksamma de lokala aktörerna är förberedelserna i full gång för en matmässa, modell större, senare i vår.

– Vi planerar för ett större event där vi förhoppningsvis kan smyga oss uppåt i gallerian också för att få extra utrymme den dagen. Våra leverantörer med sina respektive underleverantörer kommer att finnas på plats och erbjuder provsmakningar bland annat med högsta kvalité. Exempelvis har vi Ekmans på torget vars ostprovningar är vida kända.

Han vill däremot inte dra jämförelsen att mässan ersätter Smaka på Värmland, som i år kommer att äga rum i Kristinehamn i stället för Karlstad.

– De kommer vi aldrig kunna jämföra oss med, men det här är något helt nytt och det blir en schysst och rolig grej för de som kommer och besöker oss.

Datumet är än så länge hemligt men kommer att offentliggöras så fort alla aktörer är med på tåget.

– Vi håller på med kommunikationen för tillfället, men snart så.

För de som är sugna på en minimässa redan nu har saluhallen lanserat ”mingelfredag” som arrangeras sista fredagen i månaden. Ett 15-tal handlare från länet finns då på plats med diverse delikatesser.

– Det blir som en liten minimässa där våra handlare har provsmakning, erbjudanden och nyheter på plats. Vi håller även extraöppet under kvällen.

Rätta oss
1 / 1

Saluhallen i Valvet väljer att satsa på en matmässa nu när kundtillströmningen ökat i lokalerna.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ny matmässa i Saluhallen i Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!