Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Karlstad

NWT-koncernen köper VF

Foto: Peter Bäcker

På måndagen blev det klart att Värmlands Folkblad blir en del av NWT-koncernen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

För att långsiktigt säkra en framtida utveckling av tidningen och de nödvändiga tekniska investeringar som på sikt krävs har VF:s styrelse beslutat att sälja tidningen.

– En liten aktör i tidningsbranschen har svårt att göra de investeringar som krävs. NWT-koncernen har ett tiotal publikationer och kan samordna både produktion och administration och kan dessutom dela på kostnader för ny teknik. Det ger helt nya utvecklingsmöjligheter för Värmlands Folkblad, säger styrelsens ordförande Sten Fransson.

VF Drift AB kommer, precis som i dag, att vara ett eget bolag med en egen redaktion. Ledarsidan kommer även fortsättningsvis att bygga på socialdemokratiska värderingar med Peter Franke som tidningens politiska redaktör.

– Att ledarsidan även i fortsättningen ska bygga på våra värderingar har varit en förutsättning för affären, säger Göran Persson, ordförande i IF Metall Värmland, ägare och styrelseledamot.

För NWT-koncernen innebär affären att man blir en ännu starkare aktör på mediemarknaden.

– Värmlands Folkblad är en välskött tidning, men NWT-koncernen kan tillföra långsiktiga resurser för att utveckla tidningen, främst på det digitala området. Vi ser också betydande samordningsfördelar med koncernens övriga tidningar, i första hand inom kundtjänst, teknik, administration och produktion, säger NWT-koncernens VD Mats Muregård.

Mediebranschen befinner sig i en snabb förändring, där lokala aktörer i dag utmanas både av stora nationella och internationella företag.

– Vi behöver samarbeta lokalt för att klara den hårdare konkurrensen. Men samtidigt är det viktigt att betona att VF kommer att behålla sin redaktionella självständighet och fortsätta nyhetskonkurrensen med främst NWT. Tidningen kommer även att behålla sin politiska färg på ledarsidan och vi kommer fortsatt att ha två lokala arenor för debatt- och opinionsmaterial, säger Victoria Svanberg, styrelseledamot i NWT AB och en av koncernens ägare.

Formellt blir VF Drift AB en del av NWT-koncernen från 1 mars.

– Det är ett chockartat besked. Det var det sista vi hade väntat oss, säger Simon Strinnholm, SJF:s ordförande på Värmlands Folkblad.

Han fortsätter.

– Vi får se hur det blir. Förhoppningsvis så väljer de att behålla tidningsredaktionen med tanke på hur bra och viktig journalistik den gör.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
NWT-koncernen köper VF

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!