Torsdag, 21 september - vecka 38
Karlstad

M tar nytt avstamp i Karlstad

Foto: Tommy Andersson

Tungt fall i opinionsmätningarna och många tycker sig se ett närmande till SD.

När Moderaterna på fredag inleder Sverigemötet i Karlstad finns det flera viktiga frågor att ta upp.

– Vi kan inte vara naiva och se bort från det, säger Moderaternas värmländske riksdagsledamot Christian Holm Barenfeldt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Att Moderaterna har tappat i förtroende bland väljarna har visat sig i flera mätningar den senaste tiden. Faktum är att man sedan januari har tappat 2,3 procentenheter och får nu ett väljarstöd på 19,5 procent.

Det är den lägsta nivån sedan mätningarna startades.

– Vi ska komma ihåg att opinionsmätningar just är mätningar. Men vi kan inte vara naiva och se bort från det. Vi kommer att behöva jobba hårt, leverera bra politik och framför allt vara mer tydliga i vårt budskap, säger Christian Holm Barenfeldt som tror att de dalande opinionssiffrorna har fått en viss påverkan efter de närmanden till SD som många uppfattat att partiet gjort.

– Jag tror inte folk förstår att vi inte på något sätt vill regera tillsammans med dem. Det är Alliansen som är vårt regeringsalternativ.

– Däremot har vi sagt att vi i riksdagen bör söka stöd för vår politik. Får vi majoritet för förslag så bör vi driva igenom det, säger han.

Pål Jonsson från Arvika, som också är riksdagsledamot för Moderaterna, är inne på samma spår som Holm Barenfeldt.

– Vi förstod att vi skulle möta visst motstånd när vi beslutade att öppna för gemensam alliansbudget och därigenom föra samtal med SD. Samtidigt är det solklart att Alliansen är vårt regeringsalternativ och att det är i riksdagen vi har sökt stöd, säger Pål Jonsson.

• Hur ska partiet gå till väga för att vända trenden i mätningarna?

– Det är genom att diskutera vår politik. På senare tid har det varit mycket fokus kring politisk spelteori och jag tror att när vi kan börja lyfta vårt politiska budskap igen kommer det vända. Bland annat diskutera det stora utanförskap som finns i Sverige i dag och frågor som rör lag och rätt så kommer vi att se en väsentlig skillnad. Just därför är vi väldigt glada över att kunna samlas närmare 200 moderater i Karlstad i veckan för att kunna ta ett gemensamt avstamp, säger han.

• Vad är det för frågor ni kommer lyfta under sammanträdet i Värmland?

– Det kommer säkert diskuteras nyanlända och hur vi på ett bättre sätt ska kunna integrera dem i samhället. Sen tror jag just att det kommer lyftas säkerhetsfrågor och behovet av fler poliser, säger han.

Rätta oss
1 / 1

Hösten 2015 hade Moderatarena stämma i Karlstad, ledd av då relativt nyvalda partiledare Anna Kinberg Batra. Nu är det dags igen.

Aktuell artikel (1 av 8)
M tar nytt avstamp i Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!