Fredag, 22 september - vecka 38
Karlstad

Mässa för vägen till jobb

Foto: Therese Thorén

Kan ett jobb som processtekniker, undersköterska eller kock locka? Under fredagen presenterade olika yrkesutbildningar sina verksamheter på en mässa arrangerad av Karlstads kommun.

Artikeln fortsätter efter annonsen

- Undersköterska är väldigt populärt, där har vi hundra sökande varje termin, säger Steve Norman, rektor på gymnasiala vuxenutbildningen.

Vuxenutbildningen Karlstad-Hammarö och Yrkeshögskolan i Karlstad anordnar med jämna mellanrum minimässor för att företrädare för de olika utbildningarna ska träffa eventuella blivande elever och presentera yrkena. Undersköterska är den populäraste utbildningen, och fler och fler får upp ögonen för bussförarutbildningen, berättar Steve Norman.

– Men också barnskötarutbildningen. Vi är inte där i dag, men jag tror att vi kommer att börja anställa barnskötare och även vårdbiträden på sikt, det finns inte förskollärare eller undersköterskor nog, spår han.

Vägledaren Ihrene Hammarström från Arbetsförmedlingen håller med:

– Dessutom kan de som gått utbildningarna och sedan vill läsa in en förskollärar- eller sjuksköterskeexamen på universitetet använda sig av de poäng de har, säger hon.

Rätta oss
1 / 1

Ihrene Hammarström, Arbetsförmedlingen, och Steve Norman, rektor för kommunala vuxengymnasiet, vägledde under fredagen studiesugna besökare rätt.

Aktuell artikel (1 av 8)
Mässa för vägen till jobb

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!