Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 augusti - vecka 34
Karlstad

Leta zoner med appen Turf

Foto: Håkan Strandman

Ladda ner appen Turf och ge dig ut på nya äventyr i ditt närområde eller i hela världen. Turf kan användas av nästan alla, det som krävs är att du har en smartphone.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Turf är som Pokemon fast för vuxna. Här ligger de zoner du ska plotta alltid på samma ställe. Du laddar ner appen sen kan du sätta dig på cykel eller ta en promenad och leta upp en zon. Vi undviker att lägga zoner i närheten av förskolor, skolor och badplatser för det kan lätt missuppfattas att man står där och kollar in några barn när man letar efter en zon att markera som sin, berättar Anna Holmberger, som på Turf går under namnet Vintentina.

Turf presenterades vid den stora cykelhelgen som arrangerades under Kristi himmelsfärdsdag i Karlstad med omnejd. Arrangörer var Karlstad kommun tillsammans med olika föreningar i Karlstad. Det fanns slingor att cykla för såväl den som ville cykla i lugn takt eller delta i ett lopp. De flesta av aktiviteterna utgick från Racketcenter i Karlstad och det fanns även möjlighet att testa elcyklar och ellastcyklar.

– Det är en fantastisk miljö då får se när du letar efter dina zoner. Har du en gång börjar blir du fast för det är så roligt, säger Maria Rällsjö, som har samlat in 28 671 zoner över hela världen.

Rätta oss
1 / 3

Maria Rällsjö, Anna Holmberger och Thomas Moberg är bitna "Turfare".

2 / 3

Thomas Moberg innehar "guldkronan" för närvarande då han har plottat flest zoner i Värmland 91 stycken. Anna Holmberger har sammanlagt plottat 28 000 zoner över hela världen och Maria Rällsjö ligger på ungefär lika antal zoner som Anna.

3 / 3

Turf-appen sitter väl synligt på styret under cykelturerna.

Aktuell artikel (1 av 8)
Leta zoner med appen Turf

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!