Torsdag, 21 september - vecka 38
Karlstad

Korvaktion för jobben – vd:n lägger locket på

Foto: Håkan Strandman

Konsum Värmlands förvaltningsråd samlades under tisdagseftermiddagen för att fatta beslut om framtiden. Ett av förslagen från styrelsen, som VF tidigare berättat, är att lägga ner charkavdelningen och nästan hela bageriet.

För att försöka påverka rådet in i det sista, samlades charkanställda utanför mötet för att bjuda på Konsums egen korv med bröd.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det är så lätt när man sitter på långa möten att man glömmer bort människorna. Vi vill påminna förvaltningsrådet om vad man har idag och vad man eventuellt inte har i morgon, säger Per-Åke Wikström, facklig ordförande för Livs på Konsum Värmland.

Ett 50-tal anställda på Konsum Värmlands charkavdelning sluter upp vid korvvagnen där alla som kommer för att delta i ödesmötet under kvällen bjuds på en egenproducerad korv med bröd. Det är tuffa beslut som förvaltningsrådet står inför, säger förre kommunalrådet i Karlstad, Håkan Holm, som kom in i förvaltningsrådet för några år sedan.

– Jag visste att det skulle bli tuffa tider när jag började i rådet. Med sådana siffror som vi har haft måste det till jättemycket, säger Håkan Holm före mötet.

I dag arbetar ett 60-tal personer på Konsum Värmlands charkavdelning. För fem år sedan var de nära 200. Flera stora neddragningar har gjort att avdelningen krympt men ingen i ledningen har brytt sig om att ta reda på varför resultaten visar minus trots de stora personalneddragningarna, menar Per-Åke Wikström.

– Ingen tar reda på vad problemet är egentligen.

De allra flesta av förvaltningsrådets 20 medlemmar, samt styrelsemedlemmar som ordförande Ann-Kristine Johansson och vd Tomas Sjölander, tar gärna emot en korv med bröd när de passerar charkarbetarnas korvvagn. Per-Åke Wikström hoppas att förvaltningsrådet funderar ett varv extra inför eventuella nedläggningsbeslut.

– Förhoppningsvis lyssnar de på oss. Det är ju förståndiga människor. Men satsar vi inte på det egenproducerade så kan du gå in i vilken butik som helst, då har du inte något som är speciellt för just Konsum Värmland, säger han.

Vid 17.30 på tisdagseftermiddagen var förvaltningsrådets sammanträde över och det var en förtegen vd som lämnade mötet.

– Det är inga beslut tagna än. I morgon följer de fackliga förhandlingarna och vi har en presskonferens på torsdag där vi kommer att presentera vad vi har kommit fram till. Jag har ingenting mer att kommentera, säger Tomas Sjölander.

Rätta oss
1 / 4

Ann-Kristine Johansson, tidigare riksdagsledamot och numera ordförande i Konsum Värmlands styrelse, fick en korv av Per-Åke Wikström, facklig ordförande för Livs på Konsum Värmland, inför kvällens ödesmöte.

2 / 4

Vd Tomas Sjölander och ekonomichef Ann-Louise Ekenberg tog varsin korv med bröd inför förvaltningsrådets möte som inleddes på tisdagseftermiddagen. Det var Livs-medlemmarna på Konsum Värmlands chark som tagit initiativet till att bjuda förvaltningsrådet och styrelsen på den egenproducerade korven och det Konsumbakade brödet.

3 / 4

– Jag visste att det skulle bli tuffa tider när jag började i rådet. Med sådana siffror som vi har haft måste det till jättemycket, sade Håkan Holm före mötet.

4 / 4

Tomas Sjölander, vd, tog emot en korv med bröd när han passerade charkarbetarnas korvvagn på väg in till mötet.

Aktuell artikel (1 av 8)
Korvaktion för jobben – vd:n lägger locket på

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!