Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Karlstad

Jad - länets förstfödde

Foto: HP Skoglund

Född. Klockan 08:40 den förste januari föddes Jad på Centralsjukhuset i Värmland. Den nyblivne kristinehamnaren är därmed årets först födda värmlänning.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den lille pojken är paret Samour första barn och det är mycket glada och lättade föräldrar som under nyårsdagen pustar ut tillsammans med familjen på förlossningen på Centralsjukhuset.

– Allt gick bra och vi är mycket glada, säger den nyblivna mamman Emas Samour och pysslar om sin lille son.

Egentligen var lille Jad beräknad att födas den 10 januari. Men han ville annorlunda och redan för några dagar sedan startade värkarna. Då lades den blivande mamman in på sjukhuset och så på nyårsafton var det dags. Och vid 08.40 på nyårsdagens morgon kunde årets förstfödde i Värmland se dagens ljus. Fast vid VF:s besök har den lille lagt sig att sova igen. Trots morfar Midin Samours ljudförsök att få sitt förstfödda barnbarn att vakna till lite från tuppluren sussar Jad fridfullt i sin mammas famn.

– Mitt första barnbarn, och det första barnet att födas i Värmland i år. Det är väldigt bra! säger morfar Midin och ler stolt.

Förutom föräldrarna Emas Samour och maken Yazan är också mormor Maha och Jads två morbröder på plats och hälsar på familjens nykomling. Familjen är ursprungligen från Syrien men bor i dag i Kristinehamn sedan flykten från hemlandet för tre år sedan. Jads morbror Wadah, som tolkat åt sin syster, berättar att den lille nykomlingen är släktens första barnbarn och att glädjen nu är mycket stor.

– Jag har varit med här på sjukhuset hela tiden och vi har blivit så väl omhändertagna. Alla här har varit jättesnälla och vi är mycket glada för all hjälp. Min syster hade värkar ganska länge men så fort Jad föddes så glömde hon allt, säger Wadah och skrattar.

Barnmorskan AnnSofie Skog förlöste Wadah Shebab Alsamour.

– Det är fantastiskt! Vi har två födda i dag redan och fler blir det säkert. Det har varit lugnt under julen men sakta men säkert kommer antalet födda att öka under våren, säger AnnSofie Skog, som dock menar att barnafödslarna numera är mer spridda över året mot för några år sedan.

– De sprider ut sig mer än de gjorde förr. Lite lugnare mot hösten brukar det vara, men i oktober hade vi jättemånga.

Rätta oss
1 / 2

Lille Jad Samour var första barnet att födas i Värmland. 08.40 den 1 januari föddes den lille kristinehamnaren på CSK i Karlstad. Jad var vid födseln 47 centimeter lång och vägde 2970 gram.

2 / 2

Barnmorskan AnnSofie Skog förlöste Jad, första barnet att födas 2018.

Aktuell artikel (1 av 8)
Jad - länets förstfödde

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!