Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Karlstad

Hund överlevde bitattack

(UPPDATERAD) På torsdagseftermiddagen vid 16.30 uppstod en kaosartad situation på Herrhagen i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En hund attackerade en annan hund och initiala uppgifter sa att hunden var död. Dock har nya uppgifter kommit under torsdagskvällen, att hunden fortfarande lever.

– När vi fick larmet var de initiala uppgifterna att hunden var död. Om patrullen som kom till platsen vetat om att hunden var vid liv hade de dementerat det direkt, säger Mats Öhman, pressinformatör hos polisen.

I samband med situationen blev även en kvinna biten i handen av samma hund. Kvinnan blev skjutsad till sjukhuset av polisen, ambulans behövde inte påkallas.

Uppgifterna att hunden överlevt framkom när ägaren själv postade ett inlägg i en facebook-grupp för hundägare i Karlstad:

"Hunden som blev biten i Karlstad är inte död! Det var min hund Alfons som blev biten dock behövdes han åka till djursjukhuset och sys!"

– Ägaren till den attackerande hunden är nu misstänkt för vållande till kroppsskada, bristande tillsyn av hund samt ringa narkotikabrott eftersom han uppfattades som narkotikapåverkad av polis på plats, uppger Mats Öhman.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Hund överlevde bitattack

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!