Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Karlstad

Hells Angels överklagar till HD

Turerna kring Hells Angels och Karlstads kommun fortsätter. Solstadens motorsport överklagar nu hovrättens dom om att föreningen ska vräkas från gården i Härtsöga.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I överklagan yrkar advokaten Ismo Salmi på att Högsta domstolen ska pröva fallet och att Hells Angels inte ska behöva betala kommunens rättegångskostnader som uppgår till närmare en halv miljon kronor.

Kommunen har i sin tur redan kontakt Kronofogden om handräckning och hjälp med att avhysa föreningen. Dock måste domen först vinna laga kraft och under onsdagen var sista dagen för att överklaga ärendet.

– Jag skickade iväg det här på morgonen och vi har ju gjort överklagan till hovrätten för att vi förlorade med så liten marginal och det är ett väldigt intressant ärende. Det tycker ju hovrätten också och därför borde det prövas i Högsta domstolen. Jag tror att vi har väldigt goda chanser där men vi får se, säger Ismo Salmi.

Hovrätten kommer dock att avvakta med att skicka vidare fallet till Högsta domstolen, ifall Karlstads kommun också väljer att överklaga. Ismo Salmi kommer även att komplettera överklagan med varför de anser att hovrättens dom är felaktig. Detta på grund av mellankommande ledighet och skollov.

Hells Angels uppger till VF att de överklagar av två syften. Dels vill de inte lämna sin lokal som de har hyst under 20 år och dels vill de bevisa för kommunen att de vill följa de juridiska lagarna.

– De känner sig förföljda av politikerna och vill inte ge sig. Vi ska slåss för att bevisa att de inte är olagliga och farligt kriminella som det har påståtts. Utan att de kanske ser farliga ut men att de rättar sig efter beslut och de legala reglerna i domstolarna, säger Ismo.

• Om ni inte får prövningstillståndet, kommer HA då att lämna gården?

– Självfallet. De vill som sagt visa att de vill följa lagarna precis som alla andra.

Rätta oss
1 / 1
Aktuell artikel (1 av 8)
Hells Angels överklagar till HD

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!