Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Karlstad

HA letar ny klubblokal

Hells Angels flyttade till sist ur gården i Hertzöga. Någon ny klubblokal har inte föreningen än, enligt polisen.

– Men det kommer de att hitta. De måste ha en lokal enligt HA:s regler, säger en polis inom underrättelseverksamheten.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Turerna kring HA:s klubblokal i Hertzöga har varit många och ytterst segdragna. Efter att kommunen ropat in gården, under tumultartade former, på exekutiv auktion 2013 missade kommunen en formulering i beslutet om vräkning av klubben. Det ledde till flera rättegångar där Solstadens motorsport till slut vann.

Föreningen förlorade dock nästa stämning från kommunens sida, angående försäkring av gården, i hovrätten. Domen innebar att kommunen hade rätt att vräka föreningen, eftersom gården var oförsäkrad då inget försäkringsbolag ville försäkra den.

Föreningen överklagade hovrättens dom till Högsta domstolen, som dock inte meddelande prövningstillstånd utan hovrättens dom fastställdes.

För några månader sedan tog så kommunen gården i Hertzöga i besittning efter att klubben flyttat ut. Det är ännu oklart vad kommunen ska använda gården till i framtiden. Solstadens motorsport stod därmed utan klubblokal, men enligt en polis inom underrättelseavdelningen som VF pratat med pågår arbetet från klubbens sida med att hitta en ny lokal.

– Just nu följer vi vad de håller på med. De har ingen färdig lokal än, eller snarare: ingen kontraktskriven lokal. Det brukar ta ett litet tag och under tiden boar de in sig hos andra klubbar. Det går bra ett tag för dem.

Men klubben kommer att hitta en ny lokal att vara i, det håller polisen för säkert. Antingen genom att hyra en, eller köpa en lämplig lokal. Faktum är att det behöver de göra, enligt HA:s egna regler, förklarar polisen.

– De behöver vara minst fem medlemmar samt ha en egen, officiell klubblokal. Och det kommer de att hitta.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
HA letar ny klubblokal

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!