Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Karlstad

Det ena gårdshuset vid familjen Anderssons hus i Ulvsby var i risigt skick och revs. I stället byggdes en ny stuga på platsen.

Här kan barnen Tea Andersson, 7, och Albin Andersson, 9, spela spel och umgås med kompisar. Men även pappa Andreas Andersson gillar spel och hänger ofta i huset som även är en gäststuga.

– Tanken med gäststugan var från början att bygga ihop den med huset genom altanen, säger Andreas Andersson. Men eftersom spel är ett stort intresse så flyttade vi ut spelen eftersom Stina (mamman i familjen) tyckte att det blev för mycket ljud ibland.

På bottenvåningen står skärmarna uppradade och nedsjunken i en saccosäck kan man spela på en 65-tumsskärm eller titta på tv. Uppe på loftet finns fyra bäddar och Albin har sovit över här med kompisar.

På vägghyllor står statyer och figurer med anknytning till spelens värld.

– Det är samlarutgåvor, säger Andreas Andersson. Nu är det mest aktuella saker, förr hade jag gamla saker som jag sålde av.

Huset stod klart i september förra året och det doftar fortfarande nytt. Här finns även ett mindre tv-rum och toalett där det är förberett för att installera en dusch.

– Genom värmepumpen kan vi ställa om så att det blir svalt så vi kommer nog att tillbringa mycket tid här om det blir varmt till sommaren.

1 / 9

2 / 9

1.

Barnen Albin Andersson och Tea Andersson gillar att spela dataspel i ”gaminghuset”. Eftersom det är ett intresse de delar med pappa Andreas Andersson blir det många tillfällen till umgänge.

3 / 9

2.

När familjen Andersson flyttade in i huset i Ulvsby i september fanns det två flyglar, bestående av mindre hus, på gården. Det ena revs och i september förra året stod det nya klart. Detta kan användas som gäststuga men har hittills mest fungerat som ett rum för spel på dator.

4 / 9

3.

Andreas Andersson gillar att hänga i gäststugan/spelrummet. På sovloftet finns fyra bättrad och Albin Andersson har sovit över här med kompisar.

5 / 9

4.

Pappa Andreas Andersson tittar på när Tea, 7, och Albin, 9, spelar. Skulle han bli sugen för egen del finns fler skärmar och spel att utmana.

6 / 9

5.

På hyllorna i rummet står figurer med mer eller mindre trevliga uttryck. Men Albin Andersson och hans kompisar hade inga problem med dessa när de sov över på loftet.

7 / 9

6. Än så länge tillåts även vuxna att komma in i stugan. Men så småningom kanske Tea och Albin vill ha den för sig själva.

8 / 9

7.

Gäststugan och bostadshuset har ett gemensamt trädäck.

9 / 9

8.

– Hur får jag fram sådana där gubbar som du hade? frågar Tea sin bror Albin. Att barnen trivs i huset råder det ingen tvekan om.

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!