Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Karlstad

Försvann från dementboende - hittades vid sommarstuga

Omsorgspersonal har gjort två anmälningar till Karlstads kommun om att det har förekommit missförhållanden på ett korttidsboende.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var i slutet av juli som en avdelning för demenssjuka hade förmiddagsfika. En av de boende lämnade lokalen där gruppen satt, låste upp en dörr med hjälp av kod och träffade på en bekant i foajén. Därefter fick mannen skjuts till en intilliggande sommarstuga utan personalens vetskap. Några minuter senare noterade personalen försvinnandet och kontaktade polis. En timme senare kunde man få tag i anhöriga som befann sig vid sommarstugan och intygade att mannen mådde bra.

Enhetschefen rapporterade händelsen enligt lex Sarah och har vidtagit åtgärder i form av att upplysa personalen om vikten av regelbunden uppsikt över de boende samt att personalen vet vad som ska göras ifall en person avviker från boendet.

Två dagar senare upprättas en ny anmälan då ytterligare en boende försvinner. Då kunden kommit till boendet dagarna innan och varit orolig sattes extra personal in under hela helgen för att hålla personen under uppsikt. Men vid ett tillfälle lämnades personen ensam under några minuter och försvann då från boendet. Polis tillkallades och alla gick ut för att leta i närområdet. Efter några timmar hittas personen av anhöriga i närheten av sitt gamla boende. Även vid det här tillfället gjordes en anmälan enligt lex Sarah.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Försvann från dementboende - hittades vid sommarstuga

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!