Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Karlstad

Flygbolaget Nextjet i konkurs

Flygbolaget Nextjet, som bland annat har avgångar från Karlstad Airport, har ansökt om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13 på onsdagen har ställts in.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid säger VD Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.

Det går inte längre att boka biljetter hos Nextjet och den som har bokat en resa med bolaget uppmanas att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering.

Nextjets kundtjänst kommer att vara stängd tills vidare.

Nextjet har 18 avgångar i veckan från Karlstad till Arlanda och planerade att flyga från Karlstad till Visby i samband med Almedalsveckan på Gotland i juli i år.

– Vi förstod i samband med att trafiklicensen tillfälligt drogs in i höstas att Nextjet hade problem med ekonomin, men de har klarat trafiken fram till nu. Det är väldigt tråkigt att de inte har kunnat lösa problemen och att vi nu tappar en daglig trafik till Arlanda. Vi jobbar på ett alternativ, säger Hans Wennerholm, VD på Karlstad Airport, i ett pressmeddelande.

Daniel Bäckström, riksdagsledamot för Centerpartiet sitter som ersättare i trafikutskottet och säger till VF att beskedet om Nextjet konkurs får stora konsekvenser för kommunikationerna till och från Värmland.

– Det här visar hur hårt flygskatten slår i praktiken mot flygbolagens marginaler. Jag hoppas att trafikutskotten tittar på om det är konsekvenserna av flygskatten som gjort att Nextjet gick i konkurs. Är det så så måste det flöjas upp. Att det nu inte går att flyga från Karlstad till Stockholm får stora konsekvenser för alla. Tågtrafiken dras ofta med förseningar och många gånger så får resenärer vänta i flera timmar på en buss innan de kommer fram dit de ska, säger Daniel Bäckström.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Flygbolaget Nextjet i konkurs

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!