Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Karlstad

Återöppning för tillfället

Foto: Håkan Strandman

På måndagen öppnade Skutbergets motionscentral igen, men bara tillfälligt, fram till den 30 september kan besökarna duscha och basta vid anläggningen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Tyvärr är både poolen och motionshallen stängda. Det gör att mycket av verksamheten har försvunnit från motionscentralen och vi missar en stor grupp av människor som vill utnyttja motionshallen, säger Maria Trangärd, ledamot i styrelsen Skutbergets wenner.

Föreningen Skutbergets wenner bjöd besökarna på jordgubbar och passade på att informera om sin förening under måndagen. Det utbyttes många minnen bland besökarna och Lars-Ove "Osten" Ekelund, 80 år och en gång i tiden aktiv fotbollsspelare i Norrstrand, berättade att han under 70 år utnyttjat anläggningen.

– Jag har försökt att vara här två gånger i veckan. Tidigare motionerade jag i spåren men på senare tid har jag varit i motionshallen deltagit i hjärtgrupperna som har varit väldigt bra. Nu blir det en kort promenad och bastu och en dusch då jag har ett nytt knä och det har tagit längre tid att komma i gång igen än jag trodde, berättar Lars-Ove "Osten" Ekelund.

Jessika Gilbert, som tidigare arbetat vid Skutbergets motionscentral, har växt upp på området då hon är barnbarn till grundaren Anders Forsell.

– Det har varit mindre besökare än vanligt men jag tror att många inte har förstått att vi har öppet igen. Sen är det också semestertider och många av våra stambesökare har semester, säger Jessika Gilbert.

– Vi har från föreningen erbjudit oss att hjälpa till med cafeterian för att kunna ha längre öppettider. Vi har lagt fram förslag på aktiviteter som kan fylla motionshallen och även ha information om vår natur och vår allemansrätt. Men kommunens politiker har inte svarat på våra förslag. Frågan är om de tycker vi är farliga, men det är vi inte. Vi vill att Skutberget även i fortsättningen ska vara Karlstadbornas inte mumintrollens, säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets wenner.

Rätta oss
1 / 2

Lars-Ove "Osten" Ekelund 80 år och en gång i tiden aktiv fotbollsspelare i Norrstrand, berättade att han under 70 år utnyttjat anläggningen.

2 / 2

Det var många som framförde sina synpunkter om förslaget om en Muminpark på Skutberget till styrelsen för Skutbergets wenner. På fotot samtalar Jessika Gilbert med föreningens ordförande Thomas Martinsson och ledamoten Maria Trangärd.

Aktuell artikel (1 av 8)
Återöppning för tillfället

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!