Fredag, 22 september - vecka 38
Karlstad

Annorlunda utbud i ny mataffär

Foto: Peter Bäcker

Karlstadborna och även andra värmlänningar har fått en ny mataffär att besöka på Våxnäs. För två veckor sedan öppnade Ali Güven sin butik, All mat Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter att ha köpt hela fastigheten där Sportex tidigare huserade har det efter renoveringsarbeten en tid nu blivit en butikslokal för matvaruhandel.

– Visst, det finns butiker i Karlstad som har likande utbud, men jag tycker att det har fattas den typ av varor som jag nu erbjuder. Jag har bott i Karlstad i 20 år och har tänkt på detta under många år, säger Ali Güven.

Trots att Ali Güven inte har annonserat har kunderna hittat till den nyöppnade butiken.

– Det sprider sig väldigt fort och våra kunder har saknat vårt utbud och det som kunderna saknar försöker vi ta in i vårt sortiment, säger Ali Güven.

Mat för alla fokuserar på varor från Balkan, Medelhavet och snart även från Asien.

– Vi kommer även inom kort att ha ryska delikatessvaror, ryska korvar och godis. Det finns mycket spännande varor att välja mellan. Tyvärr så har vi som alla andra butiker svårt att ha ett stort urval av grönsaker för tillfället, säger Ali Güven.

Ali Güven har ett förflutet i slakteri och grossistbranschen och vet, säger han själv, hur ett bra kött ska hanteras.

– Jag har investerat i ett mörningsskåp där köttet hänger tills det är riktigt bra. Det finns inget sådant skåp i Värmland tidigare för det är en ganska dyr investering. Sen styckar vi efter de önskemål som finns. Det är skillnad på olika länder hur du vill ha ditt kött styckat, förklarar Ali Güven.

Butiken är på 700 kvadratmeter och det finns många parkeringsplatser i närheten.

I dag har All mat Karlstad nio anställda, men Ali menar att det i framtiden kommer att behövas fler anställda.

– Vi är under uppbyggnad även i personalstyrkan och jag tror på den här satsningen och hoppas att även nästa generation kan driva den, säger Ali Güven.

Rätta oss
1 / 1

Ali Güven har nyligen öppnat All mat Karlstad på Våxnäs. Utbudet är varor från Medelhavet, Asien och snart även Ryssland.

Aktuell artikel (1 av 8)
Annorlunda utbud i ny mataffär

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!