Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Ishockey

Två namn aktuella för Färjestads sportsliga ledning

Foto: VF Arkiv

Färjestad närmar sig en ny sportslig ledning.

Enligt uppgifter till VF är Peter Jakobsson, 45, och Greger Artursson, 45, två namn som är högaktuella för roller i den sportsliga organisationen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Processen att tillsätta en ny sportslig organisation i Färjestad går vidare. Faktum är att den enligt uppgifter till VF-sporten ska vara i stort sett klar.

Det instämmer inte Färjestads vd Stefan Larsson inte riktigt i.

– Tidshorisonten är fortsatt att det ska vara klart senast när säsongen är slut, men det kan så klart gå snabbare än så, säger Larsson.

• Hur jobbar ni just nu?

– Vi jobbar med det som en av många frågor och träffar potentiella kandidater inom och utanför vår organisation. Vi lägger ett pussel för hur den sportsliga organisationen ska se ut kan man säga.

Stefan Larsson har varit medvetet ”vag” som han själv uttryckte det under en livesändning på Färjestads Facebooksida för snart två veckor sedan. Då pratade han också om hur den sportsliga organisationen traditionellt sett har bestått av tre roller – en ungdoms- och junioransvarig (där Thomas Rundqvist sitter nu), en sportchef och en general manager.

– Hur allt blir i slutändan beror på rollfördelningen i sig och vilka kandidater vi bestämmer oss för. Vi försöker vara så grundliga och noggranna vi bara kan.

Nu kan VF alltså avslöja två namn som är aktuella för den sportsliga ledningen. Och det är två namn som inte ska konkurrera med varandra utan som alltså båda två kan få plats i en sportslig organisation.

Det handlar dels om guldhjälten från 1998, Greger Artursson, som tidigare sagt till VF:

– Skulle jag få frågan, då får jag ta mig en funderare. Jag är inte avskräckt av branschen i alla fall.

Även jämnårige Peter Jakobsson ska vara aktuell.

Jakobsson som spelade i Färjestad tre säsonger 1996–1999 och han då med två SM-guld i klubben. Han har inga större meriter som tränare eller ledare inom ishockeyn – säsongen 2015–16 var han assisterande förbundskapten i Värmlands Tv-pucklag när sonen Carl Jakobsson (som flyttade till Färjestad säsongen 2014–15) även spelade i laget.

Även Johan Svensson som ligger bakom bloggen mrmadhawk.se har uppgifter som placerar Peter Jakobsson i Färjestad. Till Svensson nekar dock Jakobsson till uppgifterna.

Jakobsson jobbar i dag inom försäkringsbranschen och är bosatt på Gotland.

– Jag trivs bra med detta. Det jag har med Färjestad att göra idag är att jag hjälper klubben med försäkrings och pensionsfrågor.

– Av den anledningen ska jag faktiskt till Karlstad i morgon, säger Peter Jakobsson, till mrmadhawk.se på torsdagen.

Stefan Larsson vill inte kommentera något av namnen.

– Men jag kan förstå att ryktet om Jakobsson dyker upp. Han är en frekvent gäst i huset, säger Larsson.

• Finns det många passande kandidater för jobben?

– Glädjande nog är det så. Det finns kandidater som skulle fungera och som vill till Karlstad och Värmland och det finns även alternativ internt.

VF-sporten har sökt Greger Artursson utan framgång.

Rätta oss
1 / 1

Peter Jakobsson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Två namn aktuella för Färjestads sportsliga ledning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!