Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Ishockey

Skadeproblemen kan tvinga FBK att agera

Foto: Helena Dahlgren

Förbättrar sig inte skadeläget kan Färjestad bli tvunget att agera på spelarmarknaden.

– Vi har örat mot rälsen och tittar dagligen, säger Peter Jakobsson som nu även vet när Ilari Melart anländer till Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Färjestad har som bekant haft en tuff försäsong med långtidsskador framför allt på forwardssidan på Alexander Johansson, Linus Persson och Christoffer Törngren som tillsammans gjort ett par matcher totalt så här långt.

Sportchefen Peter Jakobsson följer skadeläget nära.

– Det går att se det på två sätt. För det första är det jättetråkigt för de grabbar som är skadade. Men sen är det alltid så att när någon saknas får någon annan chansen att ta ett stort ansvar, säger han och fortsätter:

– Vi tycker att vi har bättre bredd i år på forwardssidan så i ett jättekort perspektiv kan det funka. Men det är klart, i ett längre perspektiv är det inte optimalt.

Tittar ni mot spelarmarknaden och letar nyförvärv?

– Vi har örat mot rälsen och tittar dagligen för att se vad som finns, säger Jakobsson som menar att Färjestad om läget inte förbättras kan bli tvunget att agera.

– Men nu har vi tre matcher första veckan, sen har vi en vecka utan matcher. Vi hoppas och tror att vi under den veckan kan börja få tillbaka folk till dubbelmötet mot Mora. De första tre kommer att bli lite tuffa, men vi tror ändå att vi kan hantera det.

Till dubbelmötet mot Mora är det nu även klart att Färjestad får ett fint tillskott i laget.

För efter att på grund av skattetekniska skäl tvingats vara utanför Sveriges gränser i sex månader – som en följd av det artistkontrakt han hade med Luleå förra säsongen – vet FBK nu när Ilari Melart anländer.

Tidigare har Färjestad pratat om allt från en missad match till fem missade som alternativ för Melart – nu vet man definitivt.

– Ilari kommer till Karlstad den 28 september. Han går säkert på is redan då på torsdagen, tränar med laget på fredagen och sen spelar han mot Mora både på lördag och söndag, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Jättebacken missar därmed tre matcher. Förutom premiären mot Linköping även bortamötet mot Skellefteå och hemmamatchen mot Frölunda.

Peter Jakobsson ser fram emot att få finländaren på plats.

– Absolut, det hade gärna fått vara tidigare men nu blev det som det blev.

Hur såg han ut under matcherna i Italien?

– Han såg spännande ut. Sen var det hans första matcher, och han hade gjort en halv träning med laget. Men Ilari kan SHL sedan tidigare plus att han är jäkla vältränad och i otroligt bra form. Så vi är inte ett dugg oroliga, säger sportchefen.

Rätta oss
1 / 1

Färjestads sportchef Peter Jakobsson säger att han dagligen kollar av spelarmarknaden med tanke på lagets skadeläge.

Aktuell artikel (1 av 8)
Skadeproblemen kan tvinga FBK att agera

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!