Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Ishockey

Sanslösa succésäsongen fortsätter

Foto: Adam Ihse/TT

Dagens säkraste spel? Förmodligen att Joel Eriksson Ek skulle bli målskytt för Tre Kronor.

– Jag försökte bara blunda och skjuta. Jag kom ganska bra från kanten, det var bara att försöka träffa bortre och hoppas på att den går in, säger 20-åringen i till C More.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Joel Eriksson Ek har varit över allt den här säsongen.

Och var han än spelat så har han levererat.

Värmlänningen inledde säsongen på allvar i Nordamerika där han spelade första tävlingsmatchen i klubbens AHL-lag Iowa Wild. Där gjorde han mål direkt i debuten.

När han sedan fick chansen NHL fortsatte han på det inslagna spåret genom att göra mål även i sin Minnesota Wild-debut.

Joel Eriksson Ek återvände trots succén i Nordamerika hem till Färjestad i SHL. Och givetvis gjorde han mål i sin FBK-debut för säsongen. När det sedan var dags för JVM blev det ett nytt premiärmål när juniorkronorna besegrade Danmark.

På torsdagskvällen klev sedan Joel Eriksson Ek ut på Scandinaviums is för sin riktiga debut (spelade träningsmatcher förra våren) i Tre Kronor. Vattnet från ismaskinen hade knappt hunnit frysa innan han spelat fram Dennis Everberg till 1–0 och innan den första perioden var slut hade Eriksson Ek själv prickat in 2–0.

Säsongens femte debutmål med andra ord...

Tre Kronor besegrade till slut Tjeckien med 5–2 och Eriksson Ek och hans båda kedjekompisar stod till slut för fyra av fem svenska mål i matchen. Efter Everbergs och Erikssons Eks inledning följde ett läckert mål av Carl Klingberg i numerärt överläge och i tredje perioden forcerade Klingberg in även 4–1-målet.

På lördag väntar Ryssland för Tre Kronor, som då också kommer att få förstärkning av Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes. Frölundaduon, som spelade CHL-final i tisdags, såg öppningsmatchen från läktarplats.

Rätta oss
1 / 1

Joel Eriksson Ek jublar efter kvällens mål i Tre Kronor-tröjan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Sanslösa succésäsongen fortsätter

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!