Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Ishockey

Klart: Gulas lämnar Färjestad

Foto: Håkan Strandman

Nu är det klart.

Milan Gulas lämnar Färjestad, det bekräftar klubben.

– Tyvärr blir det så, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Färjestad har ända sedan säsongens slut hintat om att det inte ser positivt ut när det kommer till en fortsättning i klubben för tjeckiske målkungen Milan Gulas. Det då forwarden gjort klart att han inte tänker lämna Tjeckien innan familjen i september fått sitt andra barn.

Och nu bekräftar FBK alltså att det därmed inte blir någon fortsättning i Färjestad för publikfavoriten.

– Tyvärr blir det så. Han är en fantastisk spelare och person men eftersom han vill komma senare under hösten och missa 12–14 matcher väljer vi att avstå. Nu har vi dessutom hittat lite andra spännande pjäser framåt tycker vi, säger sportchefen Peter Jakobsson till VF.

Den numera 31-årige Milan Gulas kom till Färjestad mitt under säsongen 2013/2014 efter en misslyckad sejour i KHL och Metallurg Magnitogorsk. I Färjestad blev han en stor succé omedelbart och på de 177 SHL-matcher den högerfattade forwarden gjorde med Färjestad stod han för 138 poäng varav 58 mål.

Sportchefen Peter Jakobsson vill i övrigt inte bekräfta VF:s uppgifter om att klubben är nära en överenskommelse med Mikael Johansson.

– Jag vet att han vill hemåt men det gäller att få ihop alla pusselbitarna också. Vi pratade förra veckan om hur hans liv ser ut men vi har inte pratat något ytterligare, säger Jakobsson.

Gällande drömvärvningen Chris Lee har Färjestad inte tagit några kontakter.

– Han har gjort det hysteriskt bra där men vi kan inte mäta oss med KHL, halva vår budget skulle väl gå åt om vi försökte.

Lee är vag när VF-sporten ställer frågan om det finns en liten chans att han skulle kunna återvända till Färjestad.

– Jag har inte tagit något beslut kring nästa säsong. Just nu vill jag bara ta det lugnt och vara här hemma med min familj. När det är dags att ta ett beslut kommer jag titta över mina alternativ och bestämma vad som är bäst för oss. Vi trivdes definitivt i Karlstad och träffade många underbara människor där, säger kanadensaren till VF.

Inom kort skriver dock troligen backen Alexander Leandersson, 19, på ett nytt FBK-kontrakt.

– Det ser ut som att vi kommer att behålla ”Leo”. Jag ska träffa honom nästa vecka och även snacka med hans agent under veckan. Jag tycker att han gjorde det jäkligt bra när han kom in i slutet av säsongen, rejäl och stabil. Kan han få en bra sommar till kan han ta ytterligare kliv, säger Jakobsson.

Ytterligare en center, en ytterforward och två backar ska in i truppen enligt Peter Jakobsson.

Läget kring Ole-Kristian Tollefsen är fortfarande osäkert. Norrmannen var dock med en stund under måndagens upptakt.

– Det var roligt att se honom och han hade en rätt okej dag. Men han är fortfarande ett litet frågetecken, säger Jakobsson.

På tränarsidan har Färjestad ännu inte offentliggjort någon konstellation. VF avslöjade för några veckor sedan att Johan Pennerborn var högaktuell som ny huvudtränare och dagen efter berättade NWT att det blir lösningen, med Leksands Gereon Dahlgren som ny in i tränarteamet.

Men sedan dess har det varit tyst fram tills på måndagen när Mittmedias Hockeypuls, där Dalarnas Tidningar och Dala Demokraten ingår, gick ut med att Färjestads spelare, ”enligt uppgifter från Värmland”, sagt att man inte vill ha Pennerborn som ny huvudtränare.

Rätta oss
1 / 1

Milan Gulas lämnar Färjestad.

Aktuell artikel (1 av 8)
Klart: Gulas lämnar Färjestad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!