Söndag, 24 september - vecka 38
Ishockey

Kaptenens brandtal efter förlusten

Foto: Håkan Strandman

Färjestad är i brygga i SM-kvartsfinalen efter en av säsongens sämsta insatser.

Då höjde Magnus Nygren rösten.

Här är kaptenens brandtal – ord för ord.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter en insats som lämnade otroligt mycket att önska tog Magnus Nygren till orda inför lagkamraterna inne i omklädningsrummet.

Några minuter senare fick Nygren frågan från VF om han kunde beskriva känslan inombord.

Han tystnade, samlade sig och inledde en nästan två minuter lång monolog.

Här har ni den, ord för ord:

– Jag är lite frustrerad just nu. Jag tycker vi är jävligt bleka. Vi sänder dåliga signaler. Man måste klara av att vara ärlig i skarpa situationer också och är vi inte det nu så är det snart sommarlov.

– Jag har ingen bra förklaring varför vi gör en av våra sämsta matcher för säsongen när det gäller som mest. Jag säger inte att det är kört, absolut inte. Det är stor skillnad att ligga under med 2–0 och 3–0. Men jag hade hoppats på en bättre prestation.

– Jag har sagt det innan, att resultat kan jag bortse från. Det har vi gjort många gånger i år. Vi har kunnat överlevt på att prestationer varit bra, att vi fortfarande letat och försökt hitta något. Men vi kan inte stå här och säga att vi fortfarande bygger något när vi spelar kvartsfinal, när fan ska vi bygga klart i så fall? Det ska vara färdigbyggt och jag hade hoppats på en mycket bättre prestation.

– Vi har haft ett väldigt bra snack efter matchen. Jag fick säga vad jag kände, och flera andra. Jag hoppas vi kan sätta punkt för det här, se varandra i ögonen och komma in med ett stort leende till träningen i morgon och verkligen ladda om för att göra en mycket bättre prestation på onsdag för att verkligen ge oss chansen att vinna.

– Jag tycker inte att HV gör någon jättematch heller. Det är därför det känns extra surt att vi ger bort det.

• Det kändes energifattigt, förutom att själva spelet inte fungerade saknades det känslor?

– Nej, exakt. Det var slätstruket. Det är det som blir frustrerande, att vi sitter och tjatar om samma saker hela tiden och till slut då välter det över till frustration. Och då skapar man ingenting.

Nygren tror inte att det är orken som saknas, men att FBK ödslade energi på fel ställen.

– Vi jagar i tomma intet, sätter press i fel lägen och gör det enkelt för HV:s backar. Och i egen zon är vi backar inte tydliga nog utan låter dem snurra ganska fritt.

• Hur ska ni vända på det här?

– Komma tillbaka till vårt spel. Vi är millimeter från att vinna första fajten och innan dess städade vi av Djurgården på ett bra sätt. Att det finns potential i laget är så man på något sätt kan lugna sig själv. Det är inget mirakel som krävs för att vi ska kunna vinna en match. Det gäller bara att ladda om, ta till sig av klippen tränarna kommer visa. Ta till sig det man behöver göra bättre. Kanske allra mest kroppsspråket vi sänder till varandra.

Rätta oss
1 / 2

Magnus Nygren var rejält irriterad på lagets insats i den andra matchen mot HV71.

2 / 2

Lagkaptenen mötte pressen efter matchen och han hade en hel del att säga.

Aktuell artikel (1 av 8)
Kaptenens brandtal efter förlusten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!