Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Ishockey

HV-stjärnan till sjukhus

Foto: Håkan Strandman

I lördags blev David Ullström matchhjälte för HV71 med sitt sena matchavgörande mål. Nu står det klart att han blir borta från spel hela säsongen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var tidigt in i den första perioden som HV71-spelaren David Ullström försökte sätta in en tackling på FBK:s Joel Eriksson Ek men missade totalt och flög i stället olyckligt in i sargen.

– Det är ett befarat armbrott på David Ullström som kommer att opereras i veckan, sa HV71:s läkare Jonas Kalman efter matchen.

Den förre guldhjälten blev klar för en återkomst i klubben så sent som den 15 februari, men får nu alltså se resten av slutspelet från sidlinjen.

– Det är så klart tråkigt, men vi får klara oss ändå. Han kom in som en extra krydda och var lite av en chansning inför slutspelet. Han har spetskometens som vi blir utan men vi har en bred trupp och klarar oss ändå, säger HV71-tränaren Johan Lindbom.

Lagkaptenen Martin Thörnberg visade vägen för HV71 i måndagens kvartsfinal med två mål. Efter matchen var han nöjd med laginsatsen.

– Jag tycker vi gör som vi har pratat om. Vi är starkare defensivt än Färjestad som har svårt att komma till bra lägen. Defensiven är grunden till vårt spel, vi är aggressiva, vinner mycket puckar och ställer om spelet snabbt, säger Martin Thörnberg.

Skadan på David Ullström påverkar inte minst Martin Thörnberg som spelar i samma kedja som han och Simon Önerud.

– Ullström är en bra hockeyspelare så det är tråkigt att bli av med honom. Men vi har en bred trupp med fyra enheter som alla kan bidra, vi är inte beroende av vissa spelare eller någon enskild formation, säger Martin Thörnberg.

Rätta oss
1 / 2

Joel Eriksson Ek klev undan från tacklingen varpå David Ullström brakade otäckt in i sargen.

2 / 2

Ullström blev liggande på isen och sedan förd till sjukhus med en bruten arm.

Aktuell artikel (1 av 8)
HV-stjärnan till sjukhus

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!