Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Ishockey

Finsk jätte klar för Färjestad

Foto: Emil Langvad/TT

Finske landslagsbacken Ilari Melart, 28, från Luleå är klar för Färjestad.

– Färjestad och Karlstad var mitt förstaval, säger jättebacken.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var på tisdagseftermiddagen som initierade Johan ”MrMadhawk” Svensson gick ut med uppgifterna om att Ilari Melart valt Färjestad.

Enligt rykten har Skellefteå varit ute efter jättebacken, som mäter 193 centimeter och väger hela 104 kilo, men det är alltså Färjestad som vunnit kampen om hans signatur – vilket klubben senare gick ut och bekräftade.

– Vi behöver lite tyngd på backsidan. ”Tolles” medverkan är i dagsläget osäker och han får ta den tid han behöver för att ta hand om sig. I Melart får vi en rejäl back som vet vad det handlar om. Med sitt spel kommer han troligen bli en publikfavorit, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens sajt.

Till VF-sporten bekräftar Jakobsson att värvningen av Melart innebär att det nu är helt klart att Jonas Holøs lämnar Färjestad.

– Ja, så är det. Nu är vi färdiga på backsidan. Den sista platsen får Alexander Leandersson, jag pratade med hans agent i dag och vi har erbjudit ett kontrakt. Jag hoppas det blir helt klart i dagarna och då har vi åtta backar plus Tollefsen.

I Ilari Melart får Färjestad en riktigt meriterad back som varit mer eller mindre bofast i finska landslaget sedan 2012 då han även spelade VM. Efter den säsongen lämnade han Helsingfors IFK för spel i AHL och Springfield. Via spel i KHL och Yugra Khanty-Mansiysk hamnade Ilari Melart 2015 i Luleå och under sina två säsonger i Norrbotten blev han en stor publikfavorit.

Men nu går alltså karriären vidare i Färjestad med vilka han skrivit på ett rakt tvåårskontrakt. Det finns alltså till exempel ingen klausul som ger honom rätt att lämna för till exempel KHL efter första året.

– Fantastiskt kul. Har alltid gillat att spela i Karlstad. Vi har mött Färjestad många gånger och jag har alltid gillat att spela i Löfbergs Arena. Det är oftast mycket folk och en bra publik. Jag har också promenerat runt i staden och jag gillar det jag sett. När jag satt med min agent efter säsongen och pratade om alternativ så sade jag till honom att Karlstad och Färjestad är mitt förstaval. Så det känns såklart extra kul att det blev så, säger Ilari Melart till Färjestads sajt.

Färjestad hoppas innan veckans slut att kunna presentera ytterligare en spelare. Bli inte förvånad om det är HV71-forwarden Christoffer Törngren som även han enligt Johan ”MrMadhawk” Svensson nu är klar för Färjestad.

Rätta oss
1 / 1

Finske jättebacken Ilari Melart är klar för Färjestad, 28-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Aktuell artikel (1 av 8)
Finsk jätte klar för Färjestad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!