Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Ishockey

Färjestad tillbaka i slutspelsracet

Foto: Håkan Strandman

Racet lever.

Färjestad har fått upp farten och är bara en poäng bakom topp sex-platsen och Brynäs.

– Det känns som vi inte har så mycket att förlora längre, säger Magnus Nygren om den inledande jakten.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är ingen nyhet att saker och ting kan röra på sig fort i tabellen med ett trepoängssystem, men med fem raka förluster såg det mörkt ut för Färjestad att infria målsättningen.

Man hade halkat efter och det ganska rejält.

Ett tag hade till och med tiondeplacerade Djurgården chans att få kontakt med Färjestad – som i diskussionerna var borträknat från topp sex – men tre raka segrar, just mot Stockholmslaget, Karlskrona och nu Örebro ritar spelplanen om igen.

En poäng skiljer till Brynäs – visserligen med en match mer spelad.

– Det känns bra, och vi vet att vi förmodligen kommer få jaga de matcher som är kvar, säger Magnus Nygren och fortsätter:

– Brynäs är ett bra lag och de kommer inte förlora så många matcher till, och vi är som sagt inställda på att det blir en rejäl fight hela vägen.

Tydligt är dock att segern nere i Malmö, där man i den tredje perioden vände underläge till seger, gav laget en extra boost.

– En vinst kan betyda så mycket mer och för oss är det skönt att få trepoängarna som vi så länge velat ha. Men vi tänker inte slå oss till ro, nu är det bara att gasa och sikta ännu högre. För varje vinst kan vi höja kravbilden, säger lagkaptenen.

Vinsten mot Örebro var inte självskriven på något sätt. Färjestad gjorde matchens enda mål och fick kriga för att behålla ledningen efter att Ole-Kristian Tollefsen huvudtacklat Tom Wandell i Örebro. För förseelsen fick norrmannen matchstraff.

– Om det inte var bästa boxplayet för säsongen så var det inte långt ifrån. Det fick inte bli mål, helt enkelt. Sen får man lite skuldkänslor för "Tolle", det var tufft och hårt och man ville reda ut det för hans skull, säger Nygren.

Örebro fick igång måljingeln vid ett tillfälle, men det dömdes snabbt bort för spelare i målgården. Bortsett från det eliminerade Färjestad Örebros powerplay totalt.

– Nu blir det mycket fokus på försvarsinsatsen, men offensivt tycker jag vi också gör det bra. Vi skjuter mer skott på mål än vad vi brukar göra på bortaplan och bygger ett momentum i matchen. Det är en svår match som vi vinner.

Lars Haugen blev utbytt hemma mot Karlskrona efter att ha släppt in tre mål i den första perioden. FBK-målvakten tog snabb revansch genom att hålla nollan och vara säkerheten själv i kassen.

Nollan var hans fjärde för säsongen.

Rätta oss
1 / 6

Magnus Nygren och Lars Haugen slet kopiöst i slutet för att hålla nollan intakt.

2 / 6

Ole-Kristian Tollefsen drabbades av matchstraff efter att ha tacklat Tom Wandell i huvudtrakten. Här var det dock norrmannen som fick ta emot en klubba i plytet.

3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6
Aktuell artikel (1 av 8)
Färjestad tillbaka i slutspelsracet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!