Torsdag, 21 september - vecka 38
Ishockey

Färjestad ligger lågt inför deadline

Foto: Tommy Andersson

Det blir inga sista minuten-värvningar för Färjestad.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om det händer någonting, säger Håkan Loob som samtidigt öppnar för en återkomst för Milan Gulas nästa säsong.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Håkan Loob, general manager i Färjestad, blir givetvis inte förvånad om det händer – eller inte händer något – på spelarsidan i Färjestad. Han har full koll på läget inför onsdagens deadline för övergångar.

– Vi jobbar inte för några värvningar nu, nu är det stenhårt fokus på det vi har och för att vi ska få fart på det, säger Loob.

Färjestad har gjort förändringar under säsongens gång.

Tim Stapleton och Björn Svensson har lämnat samtidigt som Anton Gustafsson och Gustaf Thorell har tillkommit. Med alla spelare friska består truppen av två målvakter, sju backar (utan Hugo Enock) och 14 forwards (utan Lukas Enkvist och Fabian Zetterlund).

– Vår backsida ser extremt stabil ut, vi har alla sorters backar och där handlar det mer om att få full utveckling på alla håll och att vi har lite flyt med skador och sjukdomar.

– Målvakterna sköter sig bra, Haugen har en väldigt hög högstanivå och Stefan har fått komma in och göra några väldigt bra matcher. Vi gillar potentialen de besitter.

– På forwardssidan har en del ramlat på plats, vi har en förstakedja med ”Alex”, Ryno och Nygård som fungerar. Sedan har vi mixtrat lite för att försöka hitta ytterligare en produktiv formation. Men vi känner att vi har bitarna på plats och att det inte finns någon anledning att röra om.

Håkan Loob pratar i stället om vikten att hitta rätt mentalitet för slutspurten av säsongen.

– Det gäller att glömma det som varit, även om vi haft en bra trend så gäller det att lägga det åt sidan nu för att fokusera på att verkligen hitta en formtopp.

Samtidigt jobbar Håkan Loob vidare med lagbygget för säsongen 2017–18.

Även om Färjestad förlängt kontrakten med många spelare finns det några nyckelspelare kvar som det pågår samtal eller förhandlingar med.

Milan Gulas är en av dem.

Tjecken har öppnat för ytterligare en säsong i FBK.

– Det gör han, även om vi inte pratar intensivt nu så pratar vi fram och tillbaka. Det finns en möjlighet. Vi får vänta och se lite vart det landar, men vi känner varandra väl nu och vet var vi har varandra, säger Loob.

• John Persson?

– Möjligheten finns både för honom och för oss, men ibland tar det lite tid med både beslut och förhandlingar. Det är inga konstigheter.

– På något sätt ska allting vara klart tidigare och tidigare – chansen för spelarna att visa upp sig längre och visa vad de går för håller på att raderas ut. Klubbarna har ingen chans att avvakta och se, det blir lite stressigt.

FAKTA | Färjestads trupp

Målvakter: Lars Haugen, Stefan Stéen, Adam Werner (utlånad till Björklöven).

Backar: Mikael Wikstrand, Jonas Holøs*, Magnus Nygren, Sebastian Erixon, Ole-Kristian Tollefsen, Anton Grundel, Tomas Skogs.

Forwards: Marcus Nilsson, Joakim Nygård, Gustaf Thorell, Linus Persson, Alexander Johansson, Johan Ryno, Andreas Jämtin*, Joel Eriksson Ek**, Per Åslund, John Persson*, Oskar Steen, Milan Gulas*, Anton Gustafsson*, Rasmus Asplund.

* Utgående kontrakt.

** Utlånad av Minnesota Wild.

Rätta oss
1 / 2

Håkan Loob jobbar inte aktivt för några förstärkningar till slutspurten på den här säsongen.

2 / 2

Milan Gulas är aktuell för en återkomst till Färjestad nästa säsong.

Aktuell artikel (1 av 8)
Färjestad ligger lågt inför deadline

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!