Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Ishockey

Berglund sätter punkt

Foto: BERTIL ERICSON / TT

Ett löfte infrias på lördag.

Då gör Christian Berglund, 36, ett sista framträdande i sin moderklubb. Han får dessutom med sig Rickard Wallin.

– Det betyder mycket, säger Berglund.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Moderklubben heter Karlskoga HC – på senare år HC Flyers.

Och det är där Christian Berglund gör en tillfällig comeback på lördag när Fagersta gästar Nobelhallen. Det handlar om en seriematch i division 2 västra B. Det kommer att vara gratis inträde till det HC Flyers kallar för ”Christian Berglund Night”.

– Det blir en ceremoni inför matchen och jag kommer ha hela min familj där, alla syskon och mina föräldrar. Efter matchen blir det middag hos föräldrarna med allihop, det blir nog en trevlig lördag, säger Christian Berglund.

– Man blir glad att man blir uppskattad för det man har gjort, fortsätter han.

Karriären inleddes i Karlskoga HC.

– Då var jag fyra fem år, sista säsongen gjorde jag när jag gick i åttan då fick jag spela i A-laget. Efter det började jag spela i Färjestad, men jag bodde kvar i Karlskoga och var utlånad lite till Kristinehamn – då var Stefan Bengtzén tränare där så han brukade hämta upp mig, minns Berglund.

Sedan dess har det blivit spel NHL och AHL med New Jersey Devils och Albany River Rats. Det blev ytterligare några NHL-matcher i Florida Panthers innan Berglund återvände till Europa för spel i Schweiz – då i Rapperswil-Jona Lakers och Bern innan han till säsongen 2010–11 återvände till Värmland och Färjestad.

Där blev Berglund kvar fyra säsonger innan han avslutade sin långa proffskarriär med två säsonger i allsvenskan med Bik Karlskoga.

På vägen har det blivit ett SM-guld och ett 50-tal matcher i Tre Kronor.

Nu blir det alltså en sista match.

– För många år sedan när jag spelade i Färjestad sa jag att jag skulle avsluta karriären i Karlskoga HC. Det är en sak att säga det – man ska göra det också. Det som har stått i tidningen försvinner ju inte... Om dom tycker det är kul så gör jag det gärna, jag vill ju inte gå in och stjälpa laget. Jag kommer att gå in och göra mitt bästa, om orken tryter får någon annan spela. Men en match kommer jag nog orka kriga mig genom.

Matchen kommer han få spela sida vid sida med Rickard Wallin.

Som så många gånger förr alltså.

– Det är tur att han är smart på isen, skrattar Berglund.

– Jag får ligga där framme och han får ge mig lite kontringspuckar. Nej då... Verkligen jättekul att han följer med, det betyder mycket. Även Jonas Frögren kommer vara med, han kommer dock stå i båset.

Rätta oss
1 / 1

Christian Berglund på väg att lyfta SM-bucklan le Mat – givetvis med Rickard Wallin vid sin sida.

Aktuell artikel (1 av 8)
Berglund sätter punkt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!