Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Ishockey

Berglund matchhjälte för Bik Karlskoga

Matchen avgjordes först i den andra förlängningsperioden genom Carl Berglund.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En plats i direktkvalet till SHL och en matchserie mot Rögle stod på spel när Bik Karlskoga och AIK drabbade samman på måndagen. I en böljande match drog Karlskoga det längsta strået.

Det var Victor Ejdsell som på en kontring fintade AIK:s målvakt Gasper Kroselj och sprätte upp pucken i nättaket till 1–0. Innan Ejdsells mål hade publiken bjudits på en otroligt svängig match med chanser åt båda håll.

Och tur var nog för hemmalaget att det var de som lyckades göra det första målet. I början av den tredje perioden kunde Simon Mattson på en kontring göra 2–0 och det mesta såg ut som en transsportsträcka för Bik.

AIK skapade spänning i matchen när Jonas Almtorp reducerade till 2–1 med 37 sekunder kvar. Med sju sekunder kvar var det dags igen. Då kunde Mads Larsen göra 2–2. I den första förlängningsperioden var det AIK som startade bäst och radade upp chanser.

Framburna av en stor AIK-klack höll de så när på att ta hem segern. Bortalaget mattades emellertid av och Bik tog sig in matchen och bör ha avgjort matchen när man skapade flera superlägen genom sin förstakedja bestående av Victor Ejdsell, Alexandre Lavoie och Thomas Valkvae Olsen.

I den andra förlängningsperioden lyckades ändå Bik avgöra genom Carl Berglund.

På torsdag startar matchserien mot Rögle i bäst av sju i Ängelholm.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Berglund matchhjälte för Bik Karlskoga

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!