Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Ishockey

Till Tre Kronor – och anmäld

Foto: Thomas Johansson / TT

Alexander Johansson har blivit anmäld till disciplinnämnden efter en tackling på Frölundas Jonathan Sigalet.

Samtidigt meddelar landslagsledningen att FBK-forwarden får göra landslagsdebut i Sweden Hockey Games.

– Enorm möjlighet, säger han.

Artikeln fortsätter efter annonsen

FBK-forwarden stod i händelsernas centrum efter matchen mot Frölunda då han fick motta både ett positivt och ett negativt besked.

Det var med fem minuter kvar av den andra perioden som Alexander Johansson delade ut en tackling på Frölundabacken Jonathan Sigalet.

Under matchen renderade förseelsen i två minuter i utvisningsbåset för Johansson. Men nu ska alltså disciplinnämnden granska ärendet och 28-åringen riskerar sedermera en avstängning.

”Färjestadsspelaren fullföljde in i en duell med en motspelare och träffade med ena armbågen utsträckt. Tacklingen träffade i huvudet.”, skriver situationsrummet i sin anmälan.

Johansson själv kommenterar händelsen:

– Jag har skrivit till disciplinnämnden. Det är oturligt att armen kommer upp och absolut inte min mening. Tråkigt om han blir skadad, han spelade ju inte i tredje perioden, säger Johansson som också åkte på en 2+10 utvisning i tredje perioden för en checking to the head.

– Det var en konstig match, man var inblandad i många situationer, säger han och syftar på det bortdömda målet i andra perioden.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Domaren pekade mot mål så jag tog för givet att den var inne. Men situationsrummet har ju massvis med kameror så jag antar att de har koll på det där, säger han.

Kort efter matchen skulle forwarden få ta emot en betydligt gladare nyhet istället.

Förbundskapten Rikard Grönborg ringde nämligen upp och frågade om 28-åringen var sugen på att spela med landslaget i Sweden Hockey Games i veckan.

– Det betyder jättemycket för mig. Jag har aldrig varit uttagen i något pojklandslag, juniorlandslag eller något, säger han.

• Har du haft det på känn?

– Nej inte alls till den här turneringen. Jag var med i ”visumtruppen” inför turneringen i Ryssland runt jul men då blev det ingenting.

Anledning till Johanssons sena ankomst till truppen är på grund av att Oskar Lindblom och Mattias Sjögren tvingats kasta in handduken. Malmös Fredrik Händemark fyller upp den andra forwardsplatsen.

Sedan tidigare finns en rad Färjestadsspelare i truppen. Magnus Nygren, Johan Ryno och Joel Eriksson Ek är också alla uttagna.

Huruvida en eventuell avstängning skulle kunna spela in i Johanssons landslagsmedverkan är oklart.

– Jag vet inte alls. Man får väl vänta in beslutet i morgon och se vad de säger. Det vore väldigt tråkigt om det skulle leda till att jag inte får spela, säger han.

Sverige spelar mot Tjeckien på torsdag och följer upp det med matcher mot Ryssland lördag och Finland på söndag.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Till Tre Kronor – och anmäld

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!