Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Ishockey

Alexander Johansson given i veckans FBK-lag

Foto: Maja Suslin/TT

Två FBK-segrar under förra veckan.

Mycket tack vare en förstakedja som mot Djurgården och Karlskrona framför allt var anförd av Alexander Johansson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mot Djurgården klev Alexander Johansson fram och visade varför han blev utsedd till assisterande kapten redan under sin första säsong i Färjestad – om nu det inte varit tydligt sedan tidigare. Först fixade han en viktig kvittering snabbt efter Djurgårdens ledningsmål efter snyggt förarbete av Joakim Nygård och Johan Ryno.

Och i den tredje perioden forcerade han in det som skulle bli det matchavgörande målet. Ett mål som även innebar att han slog personligt målrekord i SHL – sedan tidigare hade den tidigare Växjöspelaren redan slagit sitt personliga poängrekord.

Även mot Karlskrona klev Johansson fram – då smällde han in ett nytt viktigt mål. I powerplay kunde han direktskjuta in 3–3 på en läcker passning från Per Åslund.

Det är också svårt att hålla Johanssons kedjekamrater utanför veckans FBK-lag. Både Nygård och Ryno har varit drivande och inblandade i viktiga mål.

LÄS MER: HELA LAGET I HOCKEYBLOGGEN

Faktum är att bara Nygårds riktigt snygga mål som betydde 1–0 mot Karlskrona borde vara nog för en plats i den här femman.

Sju mål framåt – men ändå bara en backpoäng i Färjestad. Den kom från Magnus Nygren som var inblandad i John Perssons mål mot Karlskrona. Landslagsbackens elva skott på mål understryker dock hur viktig han för laget – inte minst när det kommer till offensiven. Han utmärker sig även defensivt – under förra veckans två matcher var han den back med mest istid i boxplay samtidigt som han inte var inne på något baklängesmål i numerärt underläge.

Bredvid sig får han Mikael Wikstrand som varit stabil och som dessutom kanske borde haft en passningspoäng till Johanssons andra mål på Hovet. Riktigt starkt förarbete från backen som förde in pucken djupt i anfallszon innan han fick in den framför mål där Johansson dök upp.

Längst bak får Stefan Stéen platsen. Inte på grund av Lars Haugens misstag mot Karlskrona utan för att den Sunnefostrade målvakten klev och levererade på topp i ett utsatt läge.

Att Johansson var den mest givne i veckans FBK-lag håller Leif Carlsson med om.

– Det tycker jag, och på backsidan skulle jag säga Wikstrand – han har spelat sin bästa hockey på länge, kommenterar FBK-tränaren.

Rätta oss
1 / 1

Alexander Johansson jublar efter ett av sina två mål på Hovet.

Aktuell artikel (1 av 8)
Alexander Johansson given i veckans FBK-lag

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!