Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Vill man döda debatten i Karlstad?

Svar på debattinlägg i VF 29/12.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mumin eller inte på Skutberget har rört upp en intensiv debatt i Karlstads kommun. Det är svårt att utifrån bedöma hur många som är för eller emot, men den stora demonstrationen före jul säger väl något. Engagemanget i frågan går inte att ta miste på.

Debatten lär väl fortsätta och skall så göra i en demokrati. Men nu försöker Värmlands samlade kommunstyrelseordförande och regionstyrelsens ordförande dräpa debatten i Karlstad med ett samlat uttalande i VF till stöd för kommunstyrelsen i Karlstads hållning.

Detta agerande känns inte bra. Muminfrågan är lätt att begripa med tydliga alternativ och den skall hanteras i Karlstads kommun av invånarna där. Det är nästan krigsrubrik på debattartikeln i VF, men Muminfrågan har inte den digniteten. Den rör inte rikets säkerhet eller Värmlands framtid i någon avgörande grad.

Artikeln är undertecknad av kommunstyrelseordföranden i respektive kommun. Hade varit bättre, om man måste uttala sig om andra kommuner, om man undertecknat med sin respektive partibeteckning. ”Kommunstyrelsen ordförande” är något mer. Kommunstyrelsen på Hammarö har inte tagit ställning i Muminfrågan. Hur är det i de andra kommunerna i Värmland? Vänsterpartiet på Hammarö skulle inte drömma om att lägga sig i den här debatten i Karlstad även om vi kan se Skutberget över sjön och man kan fundera över rätt och fel som privatperson.

Jan-Olof Hesselstedt

Lillemor Larsson

Vänsterpartiet på Hammarö

Rätta oss
1 / 1

Kommunstyrelsen på Hammarö har inte tagit ställning i Muminfrågan. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Vill man döda debatten i Karlstad?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!