Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 16 december - vecka 50
Insändare

Var rädd om vad vi har

Vill ni verkligen lägga ner succén Gamla Kraftstationen i Deje?

Artikeln fortsätter efter annonsen

Om en ort som Deje har en så fantastisk verksamhet som mat-, fika-, industriminnes- och kulturoasen Gamla Kraftstationen så bör man vara rädd om den.

Om ett företag som Fortum har en sådan prestigeverksamhet i en av sina gamla lokaler, som den där Klarälven först tämjdes, så bör man vara aktsam om den. Då bör man göra allt för att även i fortsättningen få den fina gratisreklam som de ideella krafterna bakom ”Kraftis” varje år bjuder firman på.

Om en kommun har ett sådant dragplåster i en före detta bruksort som Deje så bör man kämpa med näbbar och klor för att rädda den vidare. 30 000 besök i år, en del av dem via kulturcharter, är verkligen inte illa. Så har också Gamla Kraftstationen varje år kunnat erbjuda gofika, utsökt mat, toppenuppträdanden och fina utställare. Hur många kulturinstitutioner i Värmland har så många besökare en sommar?

Nu hör jag att verksamheten hotas av nedläggning från 1 januari, trots succén. Vad gör Fortum, Region Värmland och Forshaga kommun för att förhindra det? Tacksam för svar, det brådskar, har jag förstått.

Sven-Ove Svensson

Forshaga

Rätta oss
1 / 1

Utställning på Gamla Kraftstationen i Deje 2015. Foto: Håkan Strandman

Aktuell artikel (1 av 8)
Var rädd om vad vi har

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!