Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Var är dina källor Schyffert?

Jag gillade din TV-serie Köttets Lustar, Henrik Schyffert.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Du visade upp dina fördomar och din okunskap med stor öppenhet och ärlighet. Det förtjänar respekt och har fått många att tänka till. Just ärligheten är viktig i denna tid av falska nyheter och vinklingar.

Du visade den sanna verkligheten bakom slakteriernas dörrar och krossade en gång för alla myten om den humana slakten och det svenska djurskyddets överlägsenhet. Att brottas med sig själv som du gjorde inför vänner och TV-kameror kräver mod och integritet och det högaktar jag.

Därför blev jag oerhört besviken när du i sista avsnittet köpte köttindustrins lögner om 75g och öppna landskap rakt av. Finns en källa som bevisar att 75g kött 365 dagar om året är hållbart för 7.5 miljarder människor? Hur länge är det hållbart, och kommer det även att gälla när vi blir fler än 10 miljarder? Det där med de heliga öppna landskapen, ifrågasatte du det? Levande fria djur är bra, men nästan alla svenska köttdjur är inspärrade, framför allt grisar!

Eftersom din slutsats byggde på dessa två grundstenar borde de absolut ha analyserats och bevisats. Att lättvindigt döda grisarna och bryta löftet till din son var verkligen ett svek!

Peter Kalmström

Supervegobloggen

Rätta oss
1 / 1

Många har reagerat starkt på det sista avsnittet av Köttets Lustar. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Var är dina källor Schyffert?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!