Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Våldsam film skrämde barn

Vårt barnbarn berättade om de sista skoldagarna före lovet och vi blev helt förskräckta av hens upplevelse.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Klassen hade fått se en film som en av eleverna föreslagit. Filmens titel var Deadpool, bara det lät ju skrämmande. Att sedan få höra om innehållet och att få se vårt barnbarns rädsla och hur filmen satt sig som en skrämmande upplevelse i huvudet var minst sagt upprörande.

Hen berättar hur de huggit huvuden av människor och hur de kört in en stor borr eller stör i sidan på en människa. Frosseri i underhållsvåld låter detta som. Även sexscener som inte verkar lämpade för barn förekommer i filmen. Filmen har 15-års gräns när man söker på den på nätet. Barnen som utsattes för den går i årskurs 5 och är runt 11 år.

Hur tänker man som lärare när man låter en elev välja en sådan film? Och sedan sitter och tittar på allt detta tillsammans med barnen och skrattar åt innehållet. Vilka spår sätter sådant här frosseri i våld och sex hos våra barn?

Det handlar om en klass på mellanstadiet! Bör en skola överhuvudtaget visa den här sortens filmer vilken ålder det än må vara? Kan rektor på Nyeds skola stå för filmvalet?

Vi har tidigare alltid haft höga tankar om svensk skola och dess personal men nu börjar förtroendet att vackla på riktigt!

Oroliga morföräldrar

Rätta oss
1 / 1

Filmen Deadpool har 15-årsgräns, men visades för en mellanstadieklass. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Våldsam film skrämde barn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!