Fredag, 22 september - vecka 38
Insändare

Ta vara på potentialen

Foto: Jeanette Dahlström

Vilket fantastiskt bedrift att rädda Inge Bråten och vilket magplask för Sunne kommun!

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vilken hjälteinsats Margaretha Reinholdsson, Ulrika Eriksson, Monica Myrén, Inger Moberg gjort som på kort tid lyckats få ihop pengar för att kunna genomföra ännu en upplaga av Inge Bråten Memorial. Bara att lyfta på hatten buga och bocka för en helt lysande och strålande insats. Vilken initiativförmåga, riktiga hjältar är ni minsann!

Inge Bråten Memorial en fullständig unik företeelse för Sunne som det finns en enorm potential i att utveckla.

Loppet unikt i sitt slag i Sverige och loppet har på kort tid blivit en sommarfavorit för delar av världseliten. Publikintresset är stort, ger medial exponering och det finns stort intresse från både sponsorer och lokal ideella krafter.

Möjligheter att utveckla till ett arrangemang som skulle kunna locka besökare över betydligt flera dagar och därmed generera stora intäkter från besökande gäster. Exempelvis elitjuniorer och barnloppet på onsdag, damloppet på torsdag, herrloppet på fredag och på lördagen tävlar världseliten samt ett träningsläger för hela familjen.

Boende finns som bekant för alla typer av gäster. Möjligheterna är såklart oändliga att skapa ett unikt arrangemang med stora intäkter, varumärkesbyggande för Sunne och så vidare.

Då inställer sig frågan: Vad är det som händer i Sunne kommun?

Varför Sunne gått från att vara en kommun som har varit fantastiska på att både få hit arrangemang stötta dem o.s.v. till att bli i det närmaste helt ointresserade av att något sker i kommunen. En kommuns uppgift när det gäller arrangemang är att vara kittet som gör att saker och ting sker. Det skall finnas en välvilja och ett välkomnade arbetssätt för att stötta olika arrangemang ibland med ekonomiskt stöd ibland med material och personella resurser. Så har det varit i Sunne men så är det inte längre och tyvärr vilket är helt obegripligt med tanke att man på när håll kan se vad exempelvis både Västanå teater och Sunne sommarland ger i stora intäkter till kommunen.

Runt om i landet slåss man för att skapa eller få dit liknade arrangemang för man inser vad det kan betyda för besöksnäringen. I Sunne så struntar kommunchef, kommunalråd övriga politiker samt ansvarig för utveckling av turismen i kommunen totalt i detta

Kommunchef Berit Westergren, varför har du ett – totalt vägrat att på något sätt stötta arrangemanget, två – motarbetat den som tagit initiativ till arrangemanget, tre – vid ett flertal tillfällen internt uttalat att "detta är inget att slösa skattepengar på"?

Rätta oss
1 / 1

"Inge Bråten Memorial en fullständig unik företeelse för Sunne som det finns en enorm potential i att utveckla." Det menar insändarskribenten.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ta vara på potentialen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!