Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Nissar i Trumps vapenverkstad

Tomtarna dyker upp i alla sammanhang.

Artikeln fortsätter efter annonsen

De visar sig i Rovaniemi och i julveckan dök de upp i den svenska riksdagen. De var då organiserade i form av den svenska försvarsberedningen. Deras julklapp till medborgarna var beskedet att sannolikheten för ett militärt angrepp var större än tidigare. Varifrån och vilka som skulle utföra övergreppet angavs inte. Det behövdes dock inte för det hade Säpo-chefen förklarat i ett nyhetsinslag i TV 4 tidigare under veckan.

När jag gick i fjärde klass fick vi besök av en uniformerad kvinna ifrån lottakåren som talade om för oss vad vi skulle göra när atombomben kom. Vi skulle lägga oss under skolbänken och inte titta runt knuten om vi var utomhus.

Tomtarna i förvarsberedningen förklarar att vi ska ha Bullens pilsnerkorv och knäckebröd på hyllorna i våra skyddsrum, som inte finns. Det känns gott att vi, frugan och jag, har en jordkällare där vi kan bo en vecka.

På frågan om vad som utgör det största hotet mot världsfreden svarar en överväldigande majoritet av världens stater och befolkningar, hör och häpna, USA. Nåväl, vanliga svenskar inser också att så är fallet. Men det gör inte tomtarna i försvarsberedningen. De är inget annat än nissar i jättetomten Trumps vapenverkstad för kärnvapen och spridande av bombklappar i Afghanistan, Irak, Bosnien, Libyen, Syrien och inom snar framtid mot Iran. Inför valet nästa år måste vi rycka luvorna av nissarna och fråga varför de vill ansluta oss till NATO?

Hans Skagerlind

Rätta oss
1 / 1

Tomtarna dyker upp i alla möjliga sammanhang. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Nissar i Trumps vapenverkstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!