Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Insändare

Mumin bäst vid Klarälven

Satsa gärna på en Muminpark i Karlstad – men inte på Skutberget.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det finns många andra platser som är lämpliga för en sådan anläggning. Skutberget, som är ett bad- och friluftsområde, är definitiv fel plats.

Platsen som pekats ut för ”parken” är den allra finaste och mest attraktiva delen av Skutberget. Detta markområde är helt unikt genom läget vid Vänern med utsikten, de härliga badklipporna, sandstranden, gräset, de vackra furorna och de gräsbeklädda kullarna med mera. Här ligger också den tillfälligt (?) stängda motionscentralen. Det här har varit ett kärt utflyktsmål för Karlstadsbor och övriga i över 70 år. Förstör inte denna oas genom att tillåta en kommersiell nöjespark på den allra finaste delen av Skutberget.

Säg NEJ till det finska bolaget när det gäller lokaliseringen av parken. Skutberget är och skall förbli ett bad- och friluftsområde tillgängligt för alla och utan kommersiella inslag.

Erbjud gärna bolaget andra alternativ i staden: t.ex. Norra Fältet eller Borgmästarholmen. Eller den lilla ön Videholmen i älven utanför Råtorp. Alla dessa alternativ ligger vid vattnet, de syns väl från E18 och är lätta att nå. Vid Örsholmstjärnet eller Skattkär intill vattnet kan också vara alternativa platser.

En lokalisering i något av de förstnämnda lägena skulle också innebära en betydligt större chans att många av besökarna till Muminland även ”gör” stan. Med allt vad det innebär.

Rätta oss
1 / 1

Insändarskribenten anser inte att Skutberget är rätt plats för kommersiella inslag.

Aktuell artikel (1 av 8)
Mumin bäst vid Klarälven

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!